Ostali sportovi

"Bolji smo od Crnogoraca"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 18.08.2008.
"Bolji smo od Crnogoraca"
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti su prekjučerašnjim porazom od SAD-a propustili priliku za izravan plasman u polufinale OI, a posljednje kolo skupine B samo je donijelo potvrdu onog što se činilo prilično izglednim. Srbija je porazom od Italije izabrala na papiru lakši put do finala, Amerikanci su završili na vrhu naše grupe, a Hrvatskoj je pripalo drugo mjesto i četvrtfinalni ogled s Crnogorcima...

Kako prenosi portal crowaterpolo.com, izbornik Ratko Rudić nije bio iznenađen raspletom posljednjeg kola nakon kojeg je Hrvatska završila na neželjenom drugom mjestu u grupi. No, dodao je da je sva pažnja sada usmjerena prema četvrtfinalnom ogledu s Crnogorcima, aktualnim europskim prvacima, koji nas čekaju u srijedu u 10 ujutro po hrvatskom vremenu.

"Već smo okrenuti prema Crnoj Gori. U ovom trenutku smo bolja momčad i vjerujem kako ćemo ih dobiti", optimističan je Rudić: "Crna Gora je odlično odigrala prve dvije utakmice, pogotovo protiv Mađara, a potom su pomislili kako će s dosta manje napora ostvariti pobjede. Dogodilo joj se isto što i nama protiv SAD-a, a nekad kad izgubiš igru, teško se vratiti. Nama je utakmica protiv Kine poslužila da ponovno posložimo sve na svoje mjesto."

Vezane vijesti

Za razliku od izbornika, kapetan Zdeslav Vrdoljak ipak je bio iznenađen porazom Srba od Talijana. "Nisam to očekivao. Iznenađen sam, ali prvo treba pogledati sebe i reći kako smo sami krivi za poraz protiv SAD-a, sve smo sami zakuhali. No, tko je gledao utakmicu Srbija – Italija zna na što mislim, a zbog čega sam kao sportaš razočaran", kazao je Vrdoljak, dodajući da je dvoboj s Kinezima bio samo odrađivanje posla, a glavnina pozornosti ipak je bila usmjerena kako će se odviti ranije utakmice posljednjeg kola: "Protiv Kineza je to bilo rutinski odrađeno i prava je sreća da smo danas za protivnike imali njih."

Mile Smodlaka također je, poput Rudića, isijavao optimizam uoči ogleda s Crnogorcima: "Crna Gora ne igra dobro u Pekingu, no ukoliko mi odigramo kako znamo, tada ni odlična Crna Gora nema izgleda za pobjedu. Sami smo sebi otežali put, a pobjedama možemo sve ispraviti, vjerujem da će biti tako. Istina, nije lagan protivnik za vađenje, ali za medalju treba pobijediti i dobre momčadi. Trebamo razmišljati samo o Crnogorcima, a ne sad već i o Mađarima s kojima ćemo igrati ukoliko pobijedimo Crnu Goru, bilo bi pogrešno sada govoriti o Mađarima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!