Ostali sportovi

"Bit će još bolje"

Goran Markuš • ponedjeljak, 18.08.2008.
"Bit će još bolje"
Foto: FaH

U utakmici koju je naša reprezentacija dosta slabo započela najvažnija je činjenica koja govori da je Ivano Balić napokon spreman za povratak na parket i do četvrtfinala bi trebao biti "onaj stari", saznajemo sa službenih stranica HRT-a…

Zasigurno najvažniji zaključak proizašao iz današnje utakmice protiv Kine je onaj da je naš najbolji rukometaš, Ivano Balić puno bolje: "Napokon sam zaigrao i mislim da je najvažnije da me apsolutno ništa ne boli, a radio sam gotovo sve moguće nagle pokrete. Dobro je, a bit će još bolje u četvrtfinalu. Možda je još važnije što osjećam da se i momčadi vraća samopouzdanje koje je nužno ukoliko želimo pružati svoj maksimum u nastavku natjecanja."

Nažalost, za razliku od Balića Petar Metličić se ne osjeća najbolje: "Nemam samopouzdanje. Nažalost, nisam u pravoj formi nakon artroskopije koljena, no Ivano nam se vratio i to je najvažnije. Zbilja ne znam u čemu je problem jer je sa koljenom sve u redu i dovoljno sam radio. Očito nisam dovoljno boravio na terenu i nadam se da ću i ja ubrzo proigrati."

Svoj pogled na susret protiv Kine dao je i izbornik, Lino Červar: "Kina je vrlo dobra momčad i nedostaje joj još samo međunarodnog iskustva što uzrokuje previše tehničkih pogrešaka. Ipak, sredinom prvog poluvremena oni su bili ti koji su vodili, a mi smo imali crnu rupu u igri što se nikako ne smije događati u četvrtfinalu."

"Protiv Kine smo zapravo htjeli dvije stvari: razigrati momčad i uliti joj samopouzdanje nakon posljednja dva poraza. Napokon smo odigrali i utakmicu u kojoj se nitko nije ozlijedio, a povratak Ivana na parket je veliki plus za našu igru", poručio je Červar.

Izbornik se kratko osvrnuo i na silnu nesreću i česte ozljede naših igrača: "Dosad smo zaista imali previše nesreće. Za mene je brzina reakcije temeljna stvar u rukometu, a zbog silnih izostanaka ozlijeđenih igrača nismo imali dovoljno situacijskih treninga. Bilo je jako važno da se Ivano pojavi na terenu danas protiv Kine, a ne u četvrtfinalu kako bi uspjeli ispitati njegove mogućnosti za nastavak natjecanja. Test je u potpunosti uspio i mislim da ćemo na njega moći puno ozbiljnije računati u sljedećem susretu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!