Nogomet

Modrić propušta Sloveniju

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 18.08.2008.
Modrić propušta Sloveniju
Foto: Davor Sajko

Aljoša Asanović otkrio je danas da Tottenhamov veznjak Luka Modrić zbog ozljede koljena gotovo sigurno neće moći nastupiti u srijedu protiv Slovenije...

Prvi asistent izbornika Slavena Bilića, Aljoša Asanović, smatra da je Slovenija pravi protivnik za Hrvatsku u ovom trenutku. "Slovenija je čvrst i discipliniran protivnik, a tu je i poznati rivalitet između dvije države. Neće nam biti lako. Očekujem da će sve njihove linije biti iznimno dobre. No, nama je bitno da forsiramo svoju napadačku igru, a očekujem da će se Slovenci držati svog rasporeda 4-4-2", proanalizirao je ukratko Aljoša našeg protivnika.

Hrvatska prema Mariboru polazi već u utorak ujutro, a u večernjem terminu će imati trening na stadionu u Mariboru, koji će biti otvoren za gledatelje. Nakon što je Luka Modrić debitirao u Premiershipu, nastala je ozljeda desnog koljena, nedugo nakon što je tek zaliječio ozljedu lijevog koljena. "Modrića još uvijek boli koljeno i mislim da neće igrati protiv Slovenije. Još ne znam tko će ga zamijeniti", kazao je Asanović.

Bilić pri sastavljanju ne može računati ni na Darija Kneževića, jer je Juventus zamolio da ga se odmori. Kad se tome pridoda i izostanak Nike Kovača i dalje ostaje našem izborniku iznimno dobar kadar za složiti jaku prvu postavu. "Ostali reprezentativci su u dobrom stanju i složit ćemo jaku momčad", rekao je Asanović.

Kad su u pitanju opasni igrači sa slovenske strane, Asanović ne smatra da ima previše prijetnji, no i on, poput Ivana Rakitića, ističe Novakoviča. "Milivoj Novakovič već dugo igra u Njemačkoj i za njega znam da je opasan. U posljednjoj utakmici je postigao i gol. Za nas je dobro da nema Lavrića. Ipak, pred punim tribinama Slovenija će biti motivirana da stigne u dvoboju s renomiranom Hrvatskom do pobjede", zaključio je Aljoša.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!