Ostali sportovi

Čakovec dočekuje svog heroja

Ivana Strahija • utorak, 19.08.2008.
Čakovec dočekuje svog heroja
Foto: Ivana Strahija

U četvrtak u 17 sati glavni će međimurski grad s najvišim počastima dočekati svog Filipa Udea, koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio srebrnu medalju.

Jučer je utanačen protokol dočeka novog međimurskog heroja, Filipa Udea. Na glavnom će gradskom trgu "fešta" započeti već u 16 sati uz nastup Žige Međimurskog, a u 17 sati trebao bi stići i srebrni olimpijac.

Svoje će tada okupljenima kazati razni političari, no okupljena će svjetina s najvećim nestrpljenjem očekivati prve riječi svoga Fiće i njegovih trenera Maria Vukoje te Igora Križimskog.

Nakon sat vremena slavlja na Trgu, veselica se seli u Nedelišće i novi Sportsko-gimnastički centar Aton. Ovdje treba reći da je za one najveće poklonike našeg najboljeg gimnastičara organiziran i autobusni prijevoz u Zagreb, koji će krenuti u četvrtak oko 3 sata ujutro, kako bi čestitari na vrijeme stigli u Zračnu luku Pleso i dočekali Filipa.

Uopće ne sumnjamo da će Čakovčani za Filipa Udea prirediti nezaboravno slavlje i doček. Ipak je on prvi međimurski olimpijac, prvi međimurski osvajač olimpijske medalje i prvi hrvatski gimnastičar na OI. A time će se svaki Međimurac ponositi u godinama koje slijede, s ponosom će isticati kako je svjedočio povijesnom trenutku, jer je i Filip u baš svakom pekinškom intervjuu kazao kako je iz Međimurja, i tako pronio glas o tom hrvatskom kraju diljem zemaljske kugle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!