Ostali sportovi

Nizozemke i Amerikanke za zlato

Hrvoje Vuković • utorak, 19.08.2008.
Nizozemke i Amerikanke za zlato

Pretposljednji dan ženskog vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama donio je neviđenu radost za Nizozemsku koja je po prvi puta u povijesti izborila finale. U borbi za zlato čekat će ih Amerikanke koje su u tijesnoj završnici drugog polufinala bile bolje od Australije...

Odličan nastup američkih vaterpolista na olimpijskim turniru upotpunile su i njihove sunarodnjakinje, koje su u polufinalu svladale Australiju i tako dobile priliku za zlato. Prvo osjetnije vodstvo Amerikanke su napravile u drugoj četvrtini kada odlaze na 4:2, no Australke se vraćaju u egal. U trećoj četvrtini SAD ima i tri gola prednosti (8:5), no u posljednjih osam minuta Australija ponovno pronalazi snage i vraća se na 8:8. Ipak, minutu prije kraja Villa s igračem više pogađa za novo vodstvo Amerikanki koje su sačuvale do kraja i tako poslale Australke u borbu za broncu.

U drugom polufinalu, nakon što su propustile OI u Ateni, Nizozemke su se u Pekingu na najbolji mogući način iskupile svojim navijačima prošavši po prvi put u povijesti u finale Olimpijskih igara. Nizozemska je za takav pothvat morala svladati Mađarsku koja je posljednje tri četvrtine konstantno hvatala rezultat, no na kraju je ipak ostala za gol prekratka te će se s Australijom boriti za treće mjesto.

U utakmici za peto mjesto Kineskinje su svladale potpuno demoralizirane Talijanke sa 10:7.

OI, vaterpolo, žene, polufinale, 19.8.

Nizozemska - Mađarska 8:7 (1:2, 3:1, 3:3, 1:1)
SAD - Australija 9:8 (2:2, 2:2, 4:1, 1:3)

OI, vaterpolo, žene, za 5. mjesto, 19.8.

Kina - Italija 10:7 (3:1, 2:3, 1:3, 4:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!