Ostali sportovi

Batirovu drugo olimpijsko zlato

Tomislav Pacak • utorak, 19.08.2008.
Batirovu drugo olimpijsko zlato

Mladi Amerikanac Henry Cejudo osvojio je zlato u hrvanju slobodnim stilom u kategoriji do 55 kilograma pobijedivši u finalu japanskog borca Tomohira Matsunagu...

20-godišnji Amerikanac je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao s 2-2, 3-0, donijevši tako konačno zlato Amerikancima u ovoj kategoriji. Amerikanci su, naime, na trima od zadnjih četiri Igara osvojili srebro, a Cejudo im je donio dugo željeno zlato.

Prema vlastitim riječima, ovo mu je ostvarenje sna: "Osjećam se kao da živim američki san. SAD su zemlja prilika, i drago mi je da ih mogu predstavljati. Dolazeći iz meksičko-američke pozadine, osjećaj je tako dobar jer nema puno Amerikanaca koji mogu ovo ostvariti."

U toj kategoriji broncu su osvojili Bugarin Radoslav Velikov i Rus Besik Kudukhov.

U finalu kategorije do 60 kilograma susreli su se pobjednik iz Atene do 55kg Mavlet Batirov te europski prvak, Ukrajinac Vasilij Fedorišin. U neizvjesnom finalu, Batirov je uspio svladati protivnika i osvojiti drugo olimpijsko zlato.

Rusu je ovo draže: "Ovo mi je drugo olimpijsko zlato, ali osjećao sam se bolje u kategoriji do 60 kilograma, bilo je lakše. U Ateni sam pobjedu posvetio ocu, majka se potom šalila da iduću moram posvetiti njoj. Stoga, naravno, posvećujem ovo zlato njoj."

Bronca ide Japancu Yumutu Kenichiju te Seyedmoradu Mohammadiju koji je tako donio prvu medalju Iranu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!