Nogomet

Fifin veto Gruziji

HINA • utorak, 19.08.2008.
Fifin veto Gruziji
Foto: Sandro Donda

Kvalifikacijska utakmica za SP 2010. između reprezentacija Gruzije i Irske, koja se trebala igrati 6. rujna u Tbilisiju, odlukom Fife bit će odigrana na neutralnom terenu zbog političkih (ne)prilika u toj bivšoj sovjetskoj republici.

FIFA je danas obznanila da se na taj potez odlučila iz sigurnosnih razloga, nakon što su njeni predstavnici neko vrijeme 's lica mjesta' promatrali razvoj situacije od upada ruskih trupa u Gruziju.

Sukob je eskalirao 7. i 8. kolovoza kad je gruzijska Vlada poslala svoje trupe i tenkove u Južnu Osetiju kako bi zautavila pobunjenike koji traže odcjepljenje te pokrajine od Gruzije. Na to su reagirali, Rusi koji podupiru pobunjenike uputivši u Gruziju mnogo jače vojne snage od onih kojima raspolažu Gruzijci. Iako je u međuvremenu potpisano primirje ruske se snage još nisu povukle iz Gruzije.

FIFA je stoga obznanila da je od Gruzijskog nogometnog saveza zatražila da do 26. kolovoza imenuje grad izvan granica svoje zemlje u kojemu će se 6. rujna odigrati utakmica 8. europske kvalifikacijske skupine za SP 2010. između Gruzije i Irske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!