Ostali sportovi

Kuba pala, Japan moćno

Lazar Glasnović • utorak, 19.08.2008.
Kuba pala, Japan moćno

Južna Koreja je prekinula dominaciju Kubanaca i preuzela prvo mjesto, Japan „razbio“ Kinu, Amerikanci već u mislima u polufinalu......

Nizozemska – Kanada 0:4

Reprezentacija Kanade nanijela je još jedan poraz europskom prvaku Nizozemskoj. U utakmici bez posebnih emocija Kanađani su dominirali u obrani dopustivši Nizozemcima samo dva udarca. Nizozemski napad nikako nije mogao odgovoriti vrlo dobrim kanadskim bacačima koji su taktički odlično raspodijelili utakmicu. Pobjedu je odnio Brooks Mc Niven (W 1-0) koji je u šest inninga dopustio samo jedan udarac.

SAD – Kineski Tajpeh 4:2

Amerikanci su pobjedom protiv Kineskog Tajpeha samo potvrdili poziciju u polufinalu. Svjetski prvaci su do pobjede došli tek nakon 5 inninga bez boda. Istaknuo se John Gall koji je na početku šestog inninga darovao kineskoj publici lopticu vrijednu home runa.

Južna Koreja – Kuba 7:4

U utakmici dana favoriti za zlatnu medalju, reprezentacija Kube, izgubila je od sjajne Južne Koreje 7:4. Kubanci su nakon 5 uzastopnih pobjeda izgubili vodeću poziciju i vjerojatno će u polufinale ući kao broj 2 što znači da će njihov biti pobjednik sutrašnje utakmice između SAD-a i Japana dok će gubitnik igrati protiv Južne Koreje.

Olimpiski prvaci su sjajno otvorili utakmicu protiv vrlo dobro organiziranih Korejaca. Kubanci su poveli već u drugom inningu 3:0 međutim u četvrtom su nakon dvije pogreške dopustili čak 5 bodova. Do kraja utakmice Kuba nije uspjela pronaći svoju igru i u konačnici ih je Južna Koreja uvjerljivo nadigrala i uzela im prvo mjesto na ljestvici.

Japan – Kina 10:0 (7)

Japanci su dozvolili Kinezima samo 7 inninga radosti igranja. Vrlo nadmoćnom igrom u napadu Japan je „razbio“ kinesku obranu koja je u potpunosti popustila u šestom inningu dopustivši čak 6 bodova.

Poredak nakon šestog dana: Južna Koreja 6:0, Kuba 5-1, Japan 4-2, SAD 4-2, Kanada 2-4, Kina 1-5, Nizozemska 1-5, Kineski Tajpeh 1-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!