Ostali sportovi

Najava dana - srijeda

Tomislav Pacak • utorak, 19.08.2008.
Najava dana - srijeda

Bez premca najatraktivniji i najzanimljiviji dan dosadašnjeg dijela Olimpijskih igara za Hrvate bit će "četvrtfinalna" srijeda. Tri naše reprezentacije kreću u lov na medalje, no protivnici su fenomenalni...

Nakon što su u grupnom dijelu natjecanja uglavnom oduševljavali, vaterpolisti su sve pokvarili porazom od SAD-a pa ih čeka težak put do finala. Prva prepreka su europski prvaci Crnogorci koji nas čekaju u 10.00 po hrvatskom vremenu, uz dakako tekstualni prijenos uživo na Sportnetu.

Košarkaše, koji su možda i najugodnije iznenadili od te tri reprezentacije, čekaju svjetski prvaci Španjolci. Nakon što smo ih svladali na Europskom prvenstvu gdje su bili domaćini, definitivno imamo pravo na nadu bez obzira na izostanak ozlijeđenog Marka Popovića.

Rukometaši nisu briljirali u prvom dijelu natjecanja te su s dva poraza u četvrtfinalu zaslužili europske prvake Dance koji nam sigurno ne bi bili prvi "pick" da smo sami birali. Ipak, uz pravog Ivana Balića Hrvatska protiv svakoga ima šansu, pa vjerujemo u tri velike hrvatske pobjede.

Dvanaesti dan OI inače donosi natjecanja u 19 sportova, a u šest će se dijeliti medalje - atletici, hrvanju, jedrenju, plivanju, sinkroniziranom plivanju i taekwandou.

Hrvati će još nastupiti u stolnom tenisu, kajaku na mirnim vodama i u jedrenju, dok će oči svjetske javnosti opet biti usmjerene prema Ptičjem gnijezdu gdje nas čekaju tri finala - kladivo za žene, 400 metara prepone za žene i najzanimljiviji događaj dana, finale atletičara na 200 metara.

Osim Hrvatske i Španjolske, u četvrtfinalu košarkaškog turnira snage će odmjeriti Litva i Kina (10.45), Argentina i Grčka (14.00) te SAD i Australija (16.15).

U četvrtfinalu odbojkaškog turnira, parovi su Bugarska - Rusija (4.00), Italija - Poljska (6.00), Brazil - Kina (14.00), SAD - Srbija (16.00).

Rukometni turnir, pak, osim našeg s Dancima donosi okršaje Francuske i Rusije (6.00), Islanda i Poljske (8.15) te Južne Koreje i Španjolske (14.15).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!