Ostali sportovi

Britansko-argentinski dan

Goran Markuš • utorak, 19.08.2008.
Britansko-argentinski dan
Foto: EPA

U odličnoj utrci discipline madison Argentinci su bili bolji od ostalih reprezentacija osvojivši zlato ispred srebrnih Španjolaca i brončanih Rusa. Svjetski prvaci, reprezentacija Velike Britanije zauzela je tek deveto mjesto u poretku. Kako za "otočane" dan ne bi bio crn pobrinula se Victoria Pendleton osvojivši zlato u sprintu za žene da bi njezin sunarodnjak, Chris Hoy dan završio veličanstvenom pobjedom u finalu muškog sprinta…

Madison (M)

Brzom vožnjom i odličnom taktikom Argentinci predvođeni "starim mudracem", Juanom Estebanom Curuchetom, koji je nakon pobjede na trećem sprintu odlično nastavio i savršeno odvozio odlučujući 200. krug, osvojili su zlato u disciplini madison.

Zadovoljni mogu biti i Španjolci koji su na drugo mjesto stigli nakon odličnog šestog sprinta Joana Llaneras koji nakon toga vozi nekoliko odličnih krugova osiguravši sebi i svom sunarodnjaku, Antoniu Tauleru srebrnu medalju.

Iako su na početku vozili u rangu Argentinaca niti Rusi predvođeni pobjednikom bodovne utrke u Ateni prije četiri godine, Mikhailom Ignatyevom ne mogu biti nezadovoljni osvojenom broncom. Spomenimo još kako su svjetski prvaci, reprezentacija Velike Britanije u sastavu Mark Cavedish i Bradley Wiggins ovaj madison završila na (za njih) lošoj devetoj poziciji.

Poredak, pistovni biciklizam - madison (M):
1. Argentina (Juan Esteban Curuchet, Walter Fernando Perez)
2. Španjolska (Joan Llaneras, Antonio Tauler)
3. Rusija (Mikhail Ignatyev, Alexei Markov)


Sprint (Ž)

Iako su mnogi očekivali žestoku borbu za zlato, četverostruka svjetska prvakinja, Britanka Victoria Pendleton uspjela je dvjema odličnim vožnjama u potpunosti nadmašiti braniteljicu naslova, Australku Annu Meares i tako osigurati svoje prvo olimpijsko zlato u ženskom sprintu u karijeri.

Kineskinja Shuang Guo koja je tek u foto-finišu odlučujuće treće utrke polufinala protiv odlične Meares ispala iz borbe za zlato, danas je bez većih problema nadmašila svoju protivnicu, Nizozemku Willy Kanis i tako Kini donijela drugu olimpijsku medalju u pistovnom biciklizmu u povijesti.

Poredak, pistovni biciklizam - sprint (Ž):
1. Victoria Pendleton (Velika Britanija)
2. Anna Meares (Australija)
3. Shuang Guo (Kina)


Sprint (M)

Odličnim dvjema utrkama Britanac Chris Hoy osvojio je svoje treće olimpijsko zlato u Pekingu (ekipni sprint, keirin) tj. četvrto u karijeri (Atena 2004. - kronometar). Iako nije imao nikakve realne šanse protiv "letećeg Škota" njegov protivnik, ali i sunarodnjak Jason Kenny (20 godina) zasigurno je zadovoljan osvojenim srebrom. Ovo mu je već druga medalja u Pekingu (zlato u ekipnom sprintu) što je vrlo impresivno uzmemo li u obzir kako je riječ o njegovim debitantskim Igrama.

Nakon dvije utrke Francuz Mickael Bourgain i Nijemac Maximilian Levy bili su primorani odvoziti i treću, odlučujuću u kojoj je iskusni Bourgain fantastičnom vožnjom stigao do pobjede i brončane medalje. Ova pobjeda će zasigurno izliječiti ranu od nepozivanja u reprezentaciju Francuske koja je u timskom sprintu stigla do srebrnog odličja i to nakon što je prije četiri godine u Ateni sa istom tom ekipom Bourgain stigao do bronce.

Poredak, pistovni biciklizam - sprint (M):
1. Chris Hoy (Velika Britanija)
2. Jason Kenny (Velika Britanija)
3. Mickael Bourgain (Francuska)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!