Ostali sportovi

UŽIVO: Hrvatska - Španjolska (8.30)

Tomislav Pacak • srijeda, 20.08.2008.
UŽIVO: Hrvatska - Španjolska (8.30)
Foto: EPA

Vrijeme je za pravu osvetu! Hrvatska košarkaška reprezentacija u četvrtfinalu Olimpijskih igara igra protiv Španjolske, iste one Španjolske koju smo pobijedili lani na Europskom prvenstvu, ali s kojom i dalje imamo neriješenih računa. Susret možete pratiti uz tekstualni prijenos uživo na Sportnetu...

Hrvatska - Španjolska 59:72

40' Na kraju je ispalo i pristojno, Banić je zabio 2+1, a mi upisali poraz 72:59. Čestitajmo boljima, to su definitivno bili Španjolci, a našima pljesak za prikazano. Sad brzo svi na live vaterpola!

Vezane vijesti

40' Evo i naš završni pozdrav s ove utakmice za Itu, Montoyu i Hitreca koji tekmu prate na Braču. Lončar iz okreta za 72:56.

39' Planinić sa zvukom sirene zabija tricu.

37' Uništavaju nas Španjolci pod košem, Gasol, Reyes, ne možemo ih zaustaviti. Nedostaje malo mase pod košem, zna se tko sve fali tu. Banić zabija tricu, kad već ne mogu bekovi.

36' Gasol 17 i devet skokova, Calderon 10, Garbajosa i Fernander po osam. Kod Hrvatske Banić devet, Ukić i Planinić po sedam.

35' Konačno Rozić nešto zabija, -20. Nije to lijep poraz, ali ne može izbrisati ono pozitivno učinjeno ovog ljeta.

34' I HTV je potpisao poraz, prebaciše na vaterpolo. Nama ostaju drugi izvori, a vama Sportnet.

33' Ne ide, bolji su, sve je vrlo jednostavno. Dečkima svaka čast za prikazano na turniru, dvije objektivno puno bolje momčadi su ih uvjerljivo svladale, s Litvom smo se držali, a Ruse i Australce dobili. Nećete se ljutiti što rano zaključujem utakmicu, ali sedam minuta do kraja i 18 razlike - sve je jasno.

32' Trebat će nam neko čudo. Jednostavno nemamo kvalitetu u napadu za nanijeti štetu Španjolskoj. A evo nažalost i pravog Gasola u igri, odmah zabija. I slobodno. Mislim da je ovo kraj hrvatskih nada u polufinale.

31' Odmah Španjolci vraćaju s 4:0 i vraćaju na ugodnu prednost. I opet smo sami krivi s pogrešnom predajom lopte u napadu. Puno izgubljenih lopti. Fali Popović. Fale i oni kojih nema, ali te ne vrijedi spominjati.

30' Ali NEMA PREDAJE!!! TOMAAAAS TRI POENA! Konačno! Evo nas, tu smo!

30' Kraj četvrtfine, opet nismo dobro odigrali zadnji napad. Toliko prilika, Španjolci zaista ne briljiraju, barem ne u napadu, nemaju raspoloženog igrača osim Gasola (onog pravog), ali 38 koševa u tri četvrtine.. Premalo. Bar za 13 koševa premalo.

30' Možda je Aito zamijenio dvojicu Gasola pa drži Marca u igri, a on drži Hrvatsku u igri. Nažalost, Ukić promašuje, šteta, šteta, moglo je biti -9.

29' Evo nam i lopte. E sad kad bi zabili nešto bili bi u igri. Faul na Ukiću, dobro je. Inače opet neuigrani napad, danas nam je to naziv 90 posto akcija. No, teško je kriviti naše, Španjolci igraju odličnu obranu. Ukić zabija.

28' 4-0 Hrvatske, mini-povratak. Prvo koš Lončara, onda kontra Ukića. Obrana nas drži nekako iznad vode. Javila su se i dva Željka - prvi poručuje kako se tekma prati i u Zagrebu (danas nećemo biti najproduktivnija država na svijetu, ali kao da smo ikad), a drugi poručuje - da se bar igra 90 minuta. Ivan, pak, poručuje kako nije gotovo dok nije gotovo, stoga ćemo o uspjehu pričati kad završi. Slažemo se i s tim. Sve znaju naši čitatelji. Ajmo sad stisnut te zadnje dvije minute!

27' Calderon danas puca malo, ali nepogrešivo. Planinić promašuje tricu, Španjolci hvataju. Ne sjećam se niti jednog napadačkog skoka Hrvatske, Španjolci to izvrsno zatvaraju. Srećom pa sličnosti Marca i Paua završavaju s prezimenom.

27' Nesportska Lončara na Marcu Gasolu. Imali smo kontru za -13, sad će pak opet Španjolci otići daleko. Nikako da spojimo nekoliko napada pa se vratimo u utakmicu.

26' Planinić zabija slobodno, a Vlatka iz Švedske konstatira kako je i četvrtfinale veliki uspjeh. Danas se možemo samo složiti s čitateljima, četvrtfinale za ovu momčad zaista jest uspjeh. I više od toga. Evo trice Kusa kao odgovor naših reprezentativaca Vlatki.

25' Vjernom čitatelju i usput glavnom Sportnetovcu Sajku poručujemo kako aktualni rezultat može vidjeti u boldanom podnaslovu odmah iznad ovog posta. Španjolci nas za to vrijeme i dalje pune, a u obrani su spustili rampu.

24' Gasol blokira Kusa na trici u kontri. Planinić si sada sigurno misli da je imao i boljih rješenja nego dodati Davoru.

23' Zabija nekako Banić, naš prvi čovjek danas čini se.

23' Bolji su, nažalost. Opet ništa ne možemo zabiti. Rudy zabija na asist Gasola, sve podsjeća na utakmicu protiv Argentine. Hrvatska se trudi, ali Španjolska je jednostavno bolja. No, ne predajemo se, nema predaje!

21' Odmah demotivirajući početak, Španjolci četiri puta skaču u napadu i konačno Garbajosa zabija.

20' Spremamo se polako za početak drugog dijela... Ako ćemo gledati pozitivno, onda postavimo stvari ovako - ne možemo još jednom šutirati samo 30 posto kao u prvom dijelu, a zaostatak nije nenadoknadiv.

20' Čitamo se za desetak minuta, nadajmo se da će krenuti na bolje, premda ovo nije bilo toliko loše koliko nas šut nije služio, što ide i na dušu agresivne španjolske obrane. Valjda će Repeša pronaći recept u poluvremenu.

20' Loše smo to odigrali, Kus je promašio cijeli koš iz teške pozicije, odlazimo na odmor sa samo 26 postignutih koševa. Srećom, obrana nas koliko-toliko drži u igri.

20' Imamo pet sekundi za zadnji napad i povratak u jednoznamenkasti zaostatak.

I Vrban iz Kanade poručuje da "nema spavanja", ne zna kako će na posao sutra/danas, ali zna da ovo mora vidjeti.

20' Zabija Ukić u kontri, prvi koš iz igre, za -11. Eto ipak povratak "iz mrtvih". Dojam je da Španjolci nisu nipošto nedodirljivi, ali jednostavno nas mora krenuti šut koji ne ide, pa ne ide.

20' Srećom pa su suci vidjeli nesportsku Jimeneza, Banić zabija slobodno bacanje. Imamo i loptu jasno.

19' Krade nam loptu Rubio, zabija za 37:21. Slavko Cvitković tvrdi da je previše, mi još ne želimo staviti bijelu zastavu. Valjda ni igrači.

17' Stvarno se moramo uništiti da bi zabili nekako poen, lijepa akcija centara za minus 12. I nova lopta za nas, pogreška mlađeg Gasola koji ipak igra. Srećom.

16' Nema obrane za Gasola nažalost.

15' Ovaj time-out iskoristit ćemo kako bi vjernoj čitateljici Evi čestitali rođendan, o godinama nećemo, sad je već doba kad nije pristojno. Sve najbolje! Za poklon smo naručili pobjedu Hrvatske. Iako, netko još o tome treba obavijestiti Paua Gasola.

15' S razlogom Gasol igra u Lakersima, a naši ne. Jimenez u kontri promašuje, no Gasol (Pau jasno) zakucava uz prekršaj.

14' Šut nas nikako ne ide, Španjolce s druge strane ide. No i njihovi šutevi su izrađeniji od naših. No, daleko je sve od rješenja.

Branimir nas pozdravlja iz Toronta gdje je 2.50 ujutro, veli 'Daj Bože da preokrenemo". Slažemo se i s tim. Za početak ajmo se obraniti. I jesmo. Ali promašuje Kus.

12' Zabio je Kus slobodna, ali uzvraća odmah Calderon. Šteta, šteta.

12' Faul na Kusu na trici, eto prilike za povratak u utakmicu.

11' Započeo je drugi dio bolje, Nicević pogađa s odstojanja.

10' Miro iz Njemačke poručuje da ovi dečki zaslužuju maksimalan respekt bez obzira što se dogodilo protiv Španjolske, a mi se apsolutno slažemo. Ali bilo bi još ljepše da sami sebe nagrade polufinalom. Zaslužili su. Istina, za sada ne i igrom.

10' Uf, sada Španjolci zabijaju s 10 metara. Nije lijepo. Dobar prodor Tomasa u zadnjoj sekundi za konačnih 22:11 nakon prve četvrtine. S obzirom kako smo šutirali, nije ni tako strašno.

8' Zabija Planinić s devet metara u zadnjim sekundama napada, ali opet je to neizgrađen napad. Uzvraća Reyes.

7' Calderon preko ruke za 15:4. Ova nam trica baš nije trebala, igrali smo dobru obranu. Jedini način da dođemo do koševa su izboreni prekršaji Planinića. Evo još dva slobodna za Zokija, pogođena oba.

6' Planinić poput Ukića zabija jedno slobodno, još uvijek smo bez koša iz igre. Gasol čak može i promašiti, faul na Planiniću.

6' Mogu opet kopirati prethodnu rečenicu, opet Gasol, samo što je sada -11.

5' Opet Gasol, već je -9.

5' Dobro igraju Španjolci u obrani, mi loše u napadu. Faul Tomasa u napadu, nemamo nikakvih rješenja za izraditi slobodan šut.

4' Faul Rozića u napadu, ulazi Planinić. Ne smijemo dopustiti da nam rano pobjegnu. Garabajosa promašuje, ali Rubio sjajno pronalazi Gasola za 8:1. Nismo ušli kako treba, Repeša zove time-out.

3' Ukić s linije slobodnih bacanja za 3:1. Garabajosa za tri. Nije ga išlo do danas, ali naravno, jel moram uopće spominjati, protiv nas...

3' Bilo bi zgodno i koji koš zabiti, za sada tri napada - nula poena. Morat će Planina brzo u igru.

2' Dva loša napada naših (Rozić izašao u aut, Banić promašio šut), Gasol zabija slobodnjak za 3:0.

1' Počelo je! Sretno Hrvatska!!! Gasol pa 2:0.

Ante je prvi zaslužio spominjanje u liveu - veli on "Nema brige, razbit ćemo ih" i usput sve puno pozdravlja iz "hrvatskog San Josea" uz poruku "nema spavanja". Pa eto pozdrav i Anti.

Blizu smo početka.. Ne treba previše pričati na početku, želimo od naših da daju sve od sebe i bit će dobro. Španjolci su svjetski prvaci i sigurno je da su favoriti, ali uz obranu, borbenost, krvava koljena - sve je moguće. Još ako bude išao šut... Šteta je što nema Marka Popovića, no Zoran Planinić je u momčadi. Bilo bi preteško bez obojice.

Vjerojatno ste već čitali na Sportnetu da svira sudac - Lamonica. Ako ovdje pratite košarku, onda sigurno ne treba posebno objašnjavati lik i djelo tog gospodina. Nadam se da ga danas nećemo previše spominjati. Himne!

Jesmo nervozni?! Ja znam da ja jesam! Konačno jedna velika, velika, zaista velika košarkaška utakmica. Možda od silnih događanja u Pekingu nismo ni svjesni, ali košarkaši igraju za polufinale Olimpijskih igara! To nismo mogli reći već 12 godina, od Atlante i poraza od Australije nakon kojeg je sve krenulo nizbrdo.

Kao i obično, svoje komentare u vezi utakmice, Lamonice, Španjolaca, bilo čega, možete slati na mail [email protected], a najzanimljivije ćemo objaviti ovdje.

Nevjerojatna je informacija da nam je FIBA dodijelila gospodina Lamonicu, čovjeka koji nas je tako besramno pokrao u četvrtfinalu beogradskog EP-a upravo protiv Španjolske. Ovo je savršena prilika da vratimo Španjolcima za taj poraz, uz nadu da se Lamonica ovoga puta neće miješati u tijek susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!