Ostali sportovi

Kompletiran poker polufinalista

Sanja Čalić, Ante Jukić • srijeda, 20.08.2008.
Kompletiran poker polufinalista

Poznati su svi polufinalisti muškog odbojkaškog turnira Olimpijskih igara. U borbu za medalje u petak će krenuti Rusija, Italija, Brazil i SAD, koje su u posljednjem meču dana dva puta uspjele nadoknaditi set zaostatka protiv Srbije...

Bugarska – Rusija 1: 3 (25:20, 16:25, 22:25, 21:25)

Bugari, koji su u svojim redovima imali efikasnog Kazyskog, vrlo su dobro otvorili dvoboj protiv ruske momčadi koja je u ključnim trenucima napravila nekoliko pogrešaka u napadu i time svojim protivnicima poklonila prvi set. Ipak, ta se prednost nije dugo zadržala na strani Bugarske budući da su osvajači brončane medalje u Ateni posložili svoje redove, pojačali obranu i uvjerljivo slavili u drugom setu. Do kraja susreta vodila se izjednačena borba u kojoj su Rusi, čiji je blok mnogo bolje funkcionirao od bugarskog, ipak bili uspješniji i tom pobjedom došli do plasmana u polufinale.


Italija - Poljska 3:2 (25:19, 25:22, 18:25, 26:28, 17:15)

U vrlo ravnopravnom četvrtfinalnom meču s Poljacima Talijani su teškom mukom za nešto više od dva sata izborili svoje mjesto u polufinalu. Iako je tijekom prva dva seta rezultat većim dijelom bio izjednačen, Talijani su u završnici bili uspješniji i vodstvom od 2:0 Poljake doveli u nezavidnu poziciju.

No u trećem je setu poljski blok mnogo bolje uspijevao zaustavljati talijanske napade i to je bio vrlo važan faktor u početku velikog poljskog preokreta. I u četvrtom su setu Poljaci u velikom naletu došli do početnog vodstva od 5:0, a iako su se Talijani vratili u igru, poljska je momčad boljom igrom izborila peti u kojem se igralo poen za poen. Predvođeni svojim najučinkovitijim napadačima Cisollom i Gavottom Talijani su na kraju ipak slavili.


Kina - Brazil 0:3 (17:25, 15:25, 16:25)

Odbojkaši Kine nisu uspjeli poći stopama svojih sunarodnjakinja, koje su jučer izborile nastup u polufinalu Olimpijskih igara. Očekivano, u četvrtfinalu bolji od njih bili su Brazilci, glavni kandidati za osvajanje zlata u Pekingu.

Prvi set bio je neizvjestan samo samo do prvog tehničkog time-outa, na koji se odlazi sa vodstvom Brazila 8:7. Nakon toga, olimpijski pobjednici iz Atene počinju stvarati sve veću razliku i završavaju prvu dionicu susreta s "glatkih" 25:17.

Ista priča nastavila se i u nastavku utakmice, tako da domaći igrači nisu imali priliku osvojiti ni počasni set. Za potvrdu plasmana u polufinale, gdje ih čeka Italija, Brazilcima je trebalo tek nešto više od sat vremena igre, a o njihovoj dominaciji u današnjem susretu najbolje svjedoči podatak da su osvojili čak 27 poena više od svojih protivnika.


SAD - Srbija 3:2 (20:25, 25:23, 21:25, 25:18, 15:12)

Koliko plasman u grupnom dijelu natjecanja malo znači u četvrtfinalu, zorno je pokazao susret Srbije i SAD-a. Iako su u skupini ostvarili svih pet pobjeda, za razliku od Srba koji su "visili" do posljednjeg kola, Amerikanci su tek nakon pet setova uspjeli izboriti plasman u polufinale.

Nakon što je prvi set vrlo lako završio u rukama Srbije, prava borba započela je u drugom. Iako su Amerikanci većim dijelom održavali par poena prednosti, Srbi u samoj završnici hvataju priključak, tako da smo svjedočili vrlo uzbudljivoj završnici. Spretnijim su se na kraju, ipak, pokazali reprezentativci SAD-a, koji zahvaljujući lošem prijemu Srba kod rezultata 24:23 spremaju u "džep" drugi set.

U istom su tonu Amerikanci nastavili i u trećem setu, u kojem vrlo brzo odlaze na osjetnu prednost, koju Srbi prije odlaska na drugi tehnički time-out uspijevaju smanjiti na podnošljivih 13:16. Do kraja seta stanje na parketu se potpuno promijenilo i Srbija po drugi put u susretu dolazi u vodstvo.

No, nije ovakav rasplet trećeg seta previše utjecao na Amerikance, budući sa su tijekom cijelog sljedećeg seta držali inicijativu i uvjerljivo ga zaključili u svoju korist. Bilo je 25:18.

U odlučujući pet set bolje su krenuli Srbi, ali su nakon vodstva 9:7 ostali bez "goriva", čime su završili svoj nastup na Igrama u Pekingu. Amerikanci će, pak, u polufinalu igrati protiv vječitih suparnika, Rusa, dok drugi par čine Brazil i Italija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!