Ostali sportovi

Podijeljena prva dva zlata

Vedran Babić • srijeda, 20.08.2008.
Podijeljena prva dva zlata

Prvoga dana taekwondo natjecanja u Pekingu dobili smo dva olimpijska pobjednika. U kategoriji do 49 kilograma zlato je odnijela 21-godišnja Kineskinja Jingyu Wu, dok je u kategoriji do 58 kilograma najbolji bio Meksikanac Guillermo Perez...

Domaća taekwondašica Jingyu Wu donijela je svojoj naciji 45. zlatnu medalju na Igrama, savladavši u finalu 17-godišnju Tajlanđanku Buttree Puedpong s 1-(-1). U prijevodu, Wu je minutu prije kraja borbe povela s 1-0, da bi ubrzo Puedpong dobila kazneni bod, koji je Wu praktički osigurao pobjedu.

Na putu do zlata aktualna svjetska prvakinja do 47 kilograma iz 2007., porazila je Kenijku Alango (7-0), Šveđanku Zajc (8-1), zatim Tajpežanku Yang (4-1), te u već spomenutom finalu Puedpong. U taekwondou sustav natjecanja je takav da se dijele dvije bronce, osigurane kroz repesaž. U Pekingu one su pripale Daliji Rivero Contreras iz Venecuele i Daynellis Montejo s Kube.

U muškoj konkurenciji, u kategoriji do 58 kilograma, zlatom se okitio meksički predstavnik Guillermo Perez. U neizvjesnom finalu u kojem ni jedan ni drugi protivnik nisu previše riskirali, pobijedio je Yulisa Gabriela Mercedesa iz Dominikanske republike odlukom sudaca nakon što je regularni dio završio neodlučeno, 1:1.

27-godišnji Perez do finala je izbacio Britanca Harveya(2-1), Afganistanca Nikpaija, inače brončanog na kraju (2-1) i Tajlanđanina Khawlaora (3-1). Broncu je pak, uz Nikpaija, osvojio i Mu - Yen Chu iz Kineskog Tajpeha.

Sutra je na rasporedu natjecanje u kategoriji do 57 kilograma kod žena i do 68 kilograma kod muškaraca. Za nas mnogo zanimljivija je ova prva kategorija u kojoj će nas predstavljati mlađahna Martina Zubčić. Njen meč protiv Izraelke Bat – El Gatterer trebao bi započeti oko 4:30 sati iza ponoći po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!