Ostali sportovi

"Posebno smo ih snimili"

Goran Markuš • srijeda, 20.08.2008.
"Posebno smo ih snimili"
Foto: FaH

Nakon još jedne "utakmice života" rukometaši su još uvijek pod dojmom. Presretan i ponosan je i izbornik, Lino Červar koji poručuje kako još uvijek ništa nije gotovo. Naglašava da su još uvijek gladni uspjeha, saznajemo sa službenih stranica HRT-a…

"Dokazali smo da smo uvjerljivo najbolja sportska ekipa u Hrvatskoj", započeo je presretan izbornik rukometne reprezentacije, Lino Červar i nastavio: "Nitko se ne može pohvaliti sa sedam završnica na posljednjih osam velikih natjecanja! Iako smo imali nezamislivo mnogo peha i nakon što smo otpisani od strane sviju pa čak i samih Danaca koji su nas izabrali za svoje protivnike u četvrtfinalu, mi smo se vratili."

"Ovo je skupina mladih igrača iz provincije koji su ionako bili otpisani, a toliko su toga velikoga napravili da bi film snimljen o njima sigurno osvojio Oscara. Čestitam im i dopuštam da se večeras provesele. Naravno, samo uz jedno piće," izjavio je Červar.

Červar je ukratko prokomentirao i današnji susret: "Nakon što su nas dva puta zakinuli za broncu i lani oduzeli europsko zlato koje toliko želimo bilo je vrijeme da im vratimo stoga smo čak i angažirali dvojicu Slovenaca samo za Dance i nisu nas ničim mogli iznenaditi. Naša zona na početku kada smo ih razbili njih je itekako iznenadila da bi nas poslije svladao umor pa su čak i izjednačili. Ipak, dokazali smo da smo bolji od njih."

Sad već legendarni Igor Vori pucao je od sreće nakon utakmice: "Bio je ovo pravi rukometni rat s europskim prvacima. Sami su si krivi jer su htjeli upravo nas. Izabrali su nas i dobili po onoj stvari. Mislim da su nas jako podcijenili, a to je bio naš najveći motiv. Ovo je bila jedna od naših najpametnijih utakmica u povijesti."

Blaženko Lacković je odlučio reći i poneku riječ o fantastičnoj obrani koju su Hrvati odigrali: "Danas smo radili kao nikad, no kada ti obrana 5-1 funkcionira tako dobro kao večeras naša onda možeš dobit svakoga, pa čak i europske prvake. Od prve do zadnje minute znali smo što treba raditi, bili smo fokusirani i nismo žurili u napadu."

Jedan od najvažnijih karika u našoj momčadi, vratar Mirko Alilović ponovno je bio skroman: "Momčad je odigrala prokleto dobru utakmicu. Ne ja, ne Ivano, ne Petar već cijela momčad. Posljednjih deset minuta obrana je bila skoro savršena, a u napadu smo postigli pet zgoditaka. S Francuskom očekujem tešku i tvrdu utakmicu, no za razliku od one u skupini mi ćemo sada biti jači za Balića i Metličića."

Sličnog razmišljanja bio je i Goran Šprem, još jedan od junaka današnje utakmice: "Ma kod nas nema junaka. Danas smo pobijedili kao momčad i stvarno ništa ne znači tko je koliko zabio. Najvažnija je pobjeda, a danas smo je zaslužili odličnom timskom igrom. Ako ćemo ovako igrati i dalje proći ćemo i Francuze."

"S Francuzima nema nepoznanica. Vrlo dobro poznajemo jedni druge i što je još važnije jako se poštujemo. U prvom dvoboju smo bili osakaćeni ozljedama, a opet smo im bili blizu i dobili su nas tek u završnici. Mislim da su od svih momčadi u polufinalu Francuzi najmanje htjeli nas i to trebamo iskoristiti", izjavio je kapetan rukometne reprezentacije, Petar Metličić.

"Bit' će to tvrda utakmica, ali daleko lakša nego ova s Dancima jer imamo dvije šanse za osvajanje medalje", izjavio je Červar i za kraj poručio: <"Još uvijek smo gladni uspjeha i želimo ponovno otići do samog olimpijskog vrha!"

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Francuska27:24Rusija
Island32:30Poljska
Hrvatska26:24Danska
Južna Koreja24:29Španjolska
1Francuska 380:70+106
2Španjolska 394:89+54
3Island 391:88+34
4Danska 261:52+92
5Poljska 259:60-12
6Hrvatska 378:84-62
7Rusija 252:56-40
8Južna Koreja 250:66-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!