Ostali sportovi

Južnoj Koreji "jedinica", SAD i Kuba za finale

Lazar Glasnović • srijeda, 20.08.2008.
Južnoj Koreji "jedinica", SAD i Kuba za finale

Kubanci i Amerikanci će igrati finale prije finala, Južna Koreja i Japan će začiniti još više polufinalne susrete . . . .

Kuba – Kina 17:1 (7)

Kubanci su za nešto više od dva sata „zgazili“ domaćina Kinu 17:1. Olimpijski prvaci su odigrali fantastično u napadu udarivši čak 3 home runa i ukupno 20 udaraca. Posebno se istaknuo Giobris Duvergel s grand slamom. Kubanska je obrana bila tempirano proračunata tako da su u četiri inninga u igru ušla čak četiri bacača. Kinezi su u konačnici zauzeli posljednje mjesto na turniru pobijedivši samo jednom.

Nizozemska – Južna Koreja 0:10 (8)

Južna Koreja je bez kalkulacija odigrala vrlo dobro utakmicu i samo potvrdila prvo mjesto visokom pobjedom protiv europskog prvaka Nizozemske. Korejci su udarili dva home runa dopustivši nizozemskom napadu jedva 4 udarca bez boda.

Kanada – Kineski Tajpeh 5:6 (12)

U vrlo zanimljivoj utakmici u oproštaju od Olimpijskih igara Kineski Tajpeh je pobijedio Kanadu i na kraju zauzeo peto mjesto na turniru. U vrlo dobroj napadačkoj predstavi u kojoj je tri puta loptica išla preko ograde, igralo se čak 4 sata i 37 minuta da bi se odlučio pobjednik. Na kraju je Tajpeh iskoristio prednost novog tie-break pravila i uzeo pobjedu izbivši ispred Kanade u krajnjem poretku.

Japan – SAD 2:4 (11)

U najzanimljivijoj utakmici dana SAD je pobijedio Japan i zauzeo treće mjesto. Amerikanci su došli do pobjede tek u 11 inningu u kojem su postigli čak 4 boda. Ovim porazom je Japan zauzeo četvrto mjesto i u polufinalu će igrati protiv neporažene do sada Južne Koreje.

Poredak nakon prvog dijela turnira: Južna Koreja 7-0, Kuba 6-1, SAD 5-2, Japan 4-3, Kineski Tajpeh 2-5, Kanada 2-5, Nizozemska 1-6, Kina 1-6

Raspored polufinala: 22.08.2008. Južna Koreja – Japan, Kuba - SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!