Tenis

Triler sa sretnim krajem

Ivor Krapac • srijeda, 20.08.2008.
Triler sa sretnim krajem
Foto: Sandro Donda

Marin Čilić probio se među posljednjih osam na ATP turniru u New Havenu. Čilić je u osmini finala u tri tijesna seta nadjačao Austrijanca Jürgena Melzera, nastavivši tradiciju pobjeđivanja u susretima s ljevorukim Bečaninom...

Marin Čilić je još jednom svladao Jürgena Melzera i to nije ništa novo. No, za razliku od ovosezonskih pobjeda na Australian Openu i u londonskom Queen's Clubu, ovog puta nije išlo bez ispuštenog seta - novi dvoboj šestopostavljenog hrvatskog aduta i 11. nositelja iz Austrije riješen je s 5:7, 6:4 i 7:5 u Marinovu korist.

U prva dva seta presudio je po jedan break. Melzer ga je napravio u 12. gemu prvog, a Čilić samo gem kasnije, u prvom gemu drugog, potom zadržavši servis do kraja seta. U odlučujućoj dionici je sve mirisalo na lakšu Marinovu pobjedu. Break u prvom gemu omogućio mu je kasniji odlazak do 4:2, no ipak je morao raditi "prekovremeno".

Austrijanac je u osmom gemu nadoknadio izgubljeni servis i poravnao na 4:4 u trećem setu, da bi završnica donijela čupanje i sretan kraj za hrvatskog aduta. Na servisu pri zaostatku od 5:4 izvukao se nakon što je Melzer bio dva poena do pobjede, na izjednačenju, potom je breaknuo za 6:5, pa odservirao za pobjedu bez puno problema.

Kako izliječiti već uobičajenu Čilićevu muku s ubačajem prvog servisa? Pitanje se nametalo niz puta nakon poraza, ovog puta nije se pokazalo presudnim, no samo 53 % u toj kategoriji ipak treba biti bolje u mečevima veće težine. Zabio je osam asova, imao šest dvostrukih, uza sve to sjela je pobjeda.

Meč veće težine na rasporedu je već sutra. U četvrtfinalu slijedi četvrtopostavljeni Rus Igor Andrejev, koji je odradio osminu finala sa 6:4 i 7:5 protiv 16. nositelja, Rumunja Victora Hanescua. Čilić pamti Andrejeva po svojoj prvoj pobjedi na ATP Touru, 2006. u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa, a ukupni međusobni omjer je 1-1, Rus mu je ranije ove sezone uzvratio sa 7:6(4) i 6:3 u četvrtfinalu Gstaada.

ATP New Haven, 20.8.2008., osmina finala: Levine (SAD, LL) - Darcis (Belgija) 2:0, predaja Darcisa, Čilić (Hrvatska, 6) - Melzer (Austrija, 11) 5:7, 6:4, 7:5, Andrejev (Rusija, 4) - Hanescu (Rumunjska, 16) 6:4, 7:5, Seppi (Italija, 7) - Fognini (Italija) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!