Nogomet

"Dokazali da smo velika ekipa"

Tomislav Pacak • srijeda, 20.08.2008.
"Dokazali da smo velika ekipa"
Foto: Nikola Movrić

Izbornik Slaven Bilić imao je čime biti zadovoljan nakon pobjede Hrvatske od 3:2 u Mariboru protiv Slovenije, a to nije krio na presici poslije utakmice. (Iz Maribora za Sportnet.hr Tomislav Pacak)

Bilić je osvrt na utakmicu započeo ovako: "Ovo je bila prava utakmica, čestitam i domačinima, bilo je to upravo ono što smo očekivali - kao da je kvalifikacijska utakmica. Čestitke igračima obje ekipe na kvalitetnoj igri i mislim da je naša pobjeda više nego zaslužena. Dominirali smo i jako sam zadovoljan igrom naše ekipe."

Slovenci nisu iznenadili Bilića dobrom igrom: "Slovenci su igrali u jednom sistemu kako su igrali i u posljednjim utakmicama koje sam gledao, protiv Danske i Mađarske. Nisu me ničime iznenadili, imaju dobre igrače i njihova igra nije iznenađenje."

Hrvatski izbornik ne smatra da je utakmica bila gruba: "Bilo je možda par grubih startova, ali nije to bila gruba utakmica. I mi i Slovenci shvatili smo utakmicu ozbiljno, kao da je kvalifikacijska. Nije tu bilo tuče na terenu, bilo je možda par zakašnjelih startova, ali to su sve bili startovi na loptu. Kad igrate u ovako super ambijentu, pred punim gledalištem, onda svaki klizeći start popraćen hukom s tribina izgleda kao da je grub. Bila je to prava utakmica."

Nije se Biliću svidjelo pitanje je li Hrvatska igrala koliko je trebalo: "Mi možemo bolje, međutim, ne stoji da smo mi igrali koliko treba. To kategorički odbijam. Možda to tako izgleda jer smo se dva puta vraćali, ali to nema veze s istinom. Mi smo u utakmicu ušli odlično, agresivno, žustro, ali gol nas je poremetio. Ta kvalitetna Slovenija nam osim udarca Novakoviča nije napravila puno, iako su jasno dali dva gola."

Rani golovi u svakom poluvremenu nisu poremetili Hrvatsku: "Kroz igru smo vidjeli da će te šanse doći, pa da će pitanje biti tek naše realizacije. Mi smo velika ekipa, a da bi ekipa bila velika to morate prvenstveno biti na psihičkom planu, zato smo se mogli dva puta vratiti. Bio bih zabrinut da smo reagirali drugačije."

O igraču utakmice nema dvojbe: "Mislim da je svima jasno da je Rakitić bio najbolji igrač utakmice. Da, i Olić je bio izvanredan, ali dvojbe o igraču utakmice nema. Nisu to samo golovi, nego cijela njegova igra, taktički je bio sjajan, u obrani i u napadu."

Slovenski izbornik Matjaž Kek čestitao je protivniku i izrazio nezadovoljstvo rezultatom: "Ovo je bila utakmica odigrana u vrhunskom ambijentu, koja je nažalost završila porazom. Igrali smo protiv sjajne reprezentacije i protiv takve ekipe ne može vam padati koncentracija kao što je nama padala."

Pohvalio je i Kek sjajnog Rakitića: "Nisam zadovoljan rezultatom, jasno je da nam manjka kreacije u sredini. Protiv ovakve ekipe moraš iskoristiti šanse koje stvoriš, što mi nismo učinili. Rakitić je biser hrvatskog nogometa, danas je pokazao svu raskoš svog talenta."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!