Nogomet

Kako su igrali: Taman koliko je trebalo

Ante Pažanin • srijeda, 20.08.2008.
Kako su igrali: Taman koliko je trebalo
Foto: Davor Sajko

Nije to bila hrvatska rapsodija na terenu Ljudskog vrta, ali su naši igrači još jednom pokazali klasu i znanje vrijedno pete reprezentacije svijeta. Evo kako su večeras igrali:

Stipe Pletikosa - Praktički bez posla u 45 minuta koje je odigrao. Kod slovenskog gola nije mogao ništa, a jedini doticaji s loptom bili su prilikom povratnih dodavanja naših obrambenih igrača

Danijel Pranjić - Dosta samozatajna i blijeda predstava jednog od hit igrača Europskog prvenstva. U obrani ponekad kasnio, u napadu bez učinka. Može i mora bolje.

Robert Kovač - Još jedna dobra predstava Roberta, sve je svoje obrambene zadatke odradio rutinerski i klasno. Pored njega slovenski napadači teško su dolazili do ikakvih prilika.

Dario Šimić - Ide mu na dušu vodeći pogodak Slovenije prilikom kojeg nije najbolje reagirao, ali osim toga Dario je svoju 100. utakmicu za Hrvatsku odigrao na razini. Sve moguće opasnosti za naš gol pravodobno je i mirno otklanjao i pokazao da se na njega itekako i dalje može računati.

Vedran Ćorluka - U obrani je bio pravovremen i neprelazan, ali izostao je učinak u napadačkom dijelu igre u kojem je bio dosta sramežljiv.

Jerko Leko - U obrambenim zadacima odradio svoj posao kako treba, što je i bio njegov primarni zadatak, dok je u napadu pomogao koliko je mogao.

Niko Kranjčar - Igrao 20-ak minuta za vrijeme kojih nije imao zapaženiju ulogu na terenu. Nadajmo se da ozljeda zbog koje je izišao nije ozbiljnije prirode.

Ivan Rakitić - Maestralna predstava Ivana Rakitića, bez pogovora igrač utakmice. Raspoložen za igru, rastrčan, razigran. Osim dva sjajna pogotka bio je najopasniji igrač na terenu i stalna noćna mora slovenskih igrača. Sjajan početak sezone za mladog hrvatskog reprezentativca.

Darijo Srna – Vrlo dobra njegova predstava. Bio je rastrčan i raspoložen za igru i konstantno napadao zadnju protivničku liniju. Nedostajalo je ipak malo više njegovih opasnih ubacivanja.

Mladen Petrić – Trudio se, nudio se, borio se, ali nije bilo pravog učinka i opasnosti za slovenski gol s njegove strane za 45 minuta koje je odigrao.

Ivica Olić – Standardno raspoložen i rastrčan, svojim je prodorima i pritiskom zadavano stalne probleme slovenskoj obrani. Trebao je bolje reagirati prilikom jedine prave prilike koja mu se ukazala, kada je umjesto oštrog udarca pokušao prebaciti slovenskog vratara.

Zamjene:

Vedran Runje - Imao je samo malo više posla od Pletikose i taj je posao odradio jako dobro. Odlično reagirao kod dobre prilike Slovenije kada je cijelim tijelom spriječio udarac.

Ognjen Vukojević - Unio dodatnu dozu agresije i živosti u igru Hrvatske. Standardno borben i rezolutan u obrambenim zadacima, pomagao i u građenju igre koliko je bilo potrebno.

Ivan Klasnić - Ivan se trudio i borio, no nije bilo pravih prilika i pravih lopti za njega. Ipak pamtit će se njegova sjajna asistencija za gol Rakitića, ujedno i pobjedonosni Hrvatske.

Ivica Križanac - Ušao na poluvremenu umjesto Šimića. Vrlo dobar je to bio debi za hrvatsku momčad, pravovremen i miran u svakom momentu i igrač je to na kojeg izbornik Bilić u svakom slučaju može računati.

Nikola Pokrivač - Igrao nedovoljno za ozbiljniju ocjenu.

Hrvoje Vejić - Igrao nedovoljno za ocjenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!