Ostali sportovi

Zlato očekivano u SAD

Ante Jukić • četvrtak, 21.08.2008.
Zlato očekivano u SAD

Amerikanke Kerri Walsh i Misty May-Treanor pobjednice su olimpijskog turnira u odbojci na pijesku, dok su preostale dvije medalje osvojile domaće igračice...

Borba Kine i SAD-a za najuspješniju naciju Olimpijskih igara jednu je epizodu dobila i u ženskom dijelu turnira odbojke na pijesku. Do finala su, naime, stigle Amerikanke Kerri Walsh i Misty May-Treanor s jedne, te domaće igračice Jia Tian i Jie Wang s druge strane. Nakon 42 minute borbe na kišom okupanom terenu, Walsh i May-Treanor uspjele su slomiti otpor svojih protivnica i doći do svog drugog olimpijskog zlata, budući sa su najbolje bile i prije četiri godine u Ateni.

Iako su u finale, ali i u cijeli olimpijski turnir općenito, ušle kao velike favoritkinje, Amerikanke su u kineskom paru imale vrlo teške i neugodne protivnice, koje su u oba seta bile ravnopravne do same završnice. Ipak, tada je do izražaja došlo veće iskustvo i kvaliteta američkog para, dovoljno za 21:18 u oba seta.

Osim srebra Tian i Wang, Kinezi su u ženskoj "pjeskaškoj" konkurenciji uzeli i broncu, s obzirom da su u susretu za treće mjesto Xue i Zhang svladale brazilsku kombinaciju Talita/Renata. Brazil je tako, pomalo iznenađujuće, ostao bez ijedne medalje u sportu u kojem su jedna od najjačih nacija svijeta.

OI - odbojka na pijesku, finale (Ž):
Walsh/May-Treanor (SAD) - Tian/Wang (Kina) 2:0 (21:18, 21:18)

OI - odbojka na pijesku, susret za 3. mjesto (Ž):
Xue/Zhang (Kina) - Talita/Renata (Brazil) 2:0 (21:19, 21:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!