Nogomet

Radomir Antić preuzeo Srbiju

Maja Giljanović • četvrtak, 21.08.2008.
Radomir Antić preuzeo Srbiju
Foto: EPA

Izvršni odbor Nogometnog saveza Srbije smijenio je Miroslava Đukića i na njegovo mjesto doveo Radomira Antića...

Đukić nije ulijevao povjerenje čelnicima Saveza da će Srbiju uspješno odvesti kroz kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici te su se u pet do 12 odnosno petnaestak dana prije prvog susreta kvalifikacija 6. rujna odlučili smijeniti nekadašnjeg reprezentativca.

42-godišnjak je Srbiju preuzeo u prosincu lani, ali slabe igre srpske U-23 reprezentacije pod vodstvom bivšeg trenera Partizana i igrača primjerice Valencije, na Olimpijskim igrama u Pekingu (1:1 s Australijom, 2:4 s Obalom Bjelokosti i 0:2 s Argentinom) odnosno medijski eksponirani sukob s predsjednikom Saveza Tomislavom Karadžićem rezultirali su njegovom smjenom.

FSS je u službenom pripćenju naveo da "primanja novog selektora ne premašuju ona prethodnika mu Đukića i Javiera Clementea" te su sigurni da će "svojim renomeom i autoritetom osigurati Srbiji realne šanse izboriti put u JAR".

59-godišnji Antić je osvojio Primeru (i Kup kralja) s Atleticom 1996., a vodio je još Reale iz Zaragoze, Madrida i ovieda, Barcelonu i Celtu još prije četiri godine.

Prvi protivnik u kvalifikacijama - Farski Otoci - u Beogradu 6. rujna savršen su protivnik za start novog ciklusa i za Antića i za Srbiju, a slijede Francuska u gostima 10. odnosno u nastvaku Litva, Austrija i Rumunjska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!