Ostali sportovi

Britancima treće zlato

Antonija Pavlić • četvrtak, 21.08.2008.
Britancima treće zlato
Foto: EPA

Ian Percy i Andrew Simpson danas su u klasi Zvijezda osvojili treću zlatnu i petu ukupno medalju za Veliku Britaniju u Qingdau. Iako su u finalni plov ušli kao drugi, zahvaljujući posljednjem mjestu Šveđana Loofa i Ekstroma, na koncu su se okitili zlatnim odličjem...

Vodeći prije finalne utrke, Šveđani Loof i Ekstrom, posljednjim su mjestom izgubili prvo i drugo mjesto, ali su ipak uspjeli osvojiti brončanu medalju. Prije finala su samo trebali završiti utrku dva mjesta ispred ili iza Britanaca Percyja i Simpsona, no kardinalne pogreške su ih pogurnule na posljednje mjesto finalnog plova za koje su dobili 20 kaznenih bodova.

Drugoplasirani Brazilci Prada Scheidt utrku su završili na trećem mjestu te su tako s istim brojem bodova kao i Šveđani, ali s boljim plasmanom u finalu, zauzeli drugo mjesto i osigurali srebrnu medalju.

Prvi u finalnom plovu bili su Poljaci Kusznierewicz i Zycki, drugi Švicarci Marazzi i De Maria i treći, srebrni Brazilci Scheidt i Prada.

Ian Percy je u klasi Finn zlato osvojio i u Sydneyju 2000., dok je u Ateni 2004. bio šesti u klasi Zvijezda zajedno sa Steveom Mitchellom. Simpson je u kombinaciju za Peking došao prošle godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!