Ostali sportovi

Tajmazov nastavio dominaciju

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2008.
Tajmazov nastavio dominaciju
Foto: EPA

Hrvačko natjecanje na Olimpijskim igrama u Pekingu završeno je podjelom medalja u kategorijama do 84, 96 i 120 kilograma slobodnim stilom. Zlata odlaze u Gruziju, Rusiju i Uzbekistan...

U kategoriji do 84 kilograma zlato je uzeo Gruzijac Revazi Mindorašvili. Svjetski prvak iz 2005. godine u finalu je svladao u tri runde Tadžikistanca Jusupa Abdusalomova potpunom dominacijom u posljednjoj rundi. Na samom startu posljednje runde atraktivnim zahvatom ostvario je veliku prednost i uzeo zlato. Mindorašvili je glavni dio posla obavio u polufinalu gdje je sjajnim zahvatima "izbacao" glavnog favorita za zlato Rusa Georgija Ketoeva i uvjerljivo ga svladao u dvije runde skupivši čak 11 bodova. Ketoev se kasnije "rehabilitirao" brončanom medaljom u tijesnom meču s Nijemcem Davidom Bičinašvilijem. Broncu je uzeo i Ukrajinac Taras Danko koji je u dvije runde bio bolji od Turčina Serhata Balcija.

Ono što nije uspjelo Ketoevu, uspjelo je Širvaniju Muradovu u kategoriji do 96 kilograma. On je u finalu bio bolji od Kazahstanca Taimuraza Tigijeva u dvije tijesne runde koje je dobio s po 1:0. U prvom meču za broncu Gruzijac George Gogšelidze u dvije runde je svladao Kubanca Michela Batistu dok je u drugom meču za broncu Azerbajdžanac Khetaq Gazjumov također bio bolji u dvije runde od Ukrajinca Georgija Tibilova.

Branitelj naslova olimpijskog pobjednika iz Atene i vladar kategorije do 120 kilograma, Uzbekistanac Artur Tajmazov i u Pekingu je bio dominantan. Uzeo je zlatnu medalju pobjedom u finalu protiv iznenađujuće dobrog Rusa Bahtijara Ahmedova svladavši ga u dvije runde bez izgubljenog boda. Veteran iz Slovačke David Muselbes, jedini koji se kako-tako držao s legendarnim Kareljinom, uzeo je broncu pobjedom protiv Kubanca Disneya Rodrigueza, a drugu broncu uzeo je Kazahstanac Marid Mutalimov pobjedom protiv Fardina Masouma iz Irana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!