Ostali sportovi

Iznenađujući Korejci

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2008.
Iznenađujući Korejci
Foto: EPA

Hrvatska danas slavi broncu Martine Zubčić, a Južna Koreja zlata svojih predstavnika, dvoje prilično nepoznatih natjecatelja koji su iznenadili pobjedama...

Muškarci su se borili za odličja u konkurenciji do 68 kilograma, a zlato je uzeo malo poznati Korejac Taejin Son. On je prvo svladao europskog prvaka iz Bonna 2006. Dennisa Bekkersa iz Nizozemske preokretom u zadnjoj rundi s 4:3 da bi u četvrtfinalu s 3:0 bio bolji od aktualnog europskog prvaka Turčina Serveta Tazegula. Polufinale mu je donijelo prvog favorita za zlato, aktualnog svjetskog prvaka Tajpežanina Yu-Chi Sunga, no Son je u sjajnoj borbi bio bolji sa 7:6. U velikom finalu borio se protiv uglednog Amerikanca Marka Lopeza i svladao ga s 4:2.

Yu-Chi Sung na kraju se morao zadovoljiti broncom, a do nje je došao u teškoj borbi s njemačkim predstavnikom Danielom Manzom. Drugu broncu uzeo je Tazegul koji je s 2:0 bio bolji od Peruanca Petera Lopeza.

Kod natjecateljica zlato u kategoriji do 57 kilograma odnijela je Korejka Sujeong Lim. Lim je zlato uzela finalnom pobjedom protiv Turkinje Azize Tanrikulu s 2:0. Tanrikulu je napravila i najveće iznenađenje eliminiravši prvu favoritkinju Dianu Lopez u četvrtfinalu, no Lopez se ipak uspjela kroz repasaž probiti do medalje pobjedom u borbi za broncu nad Talijankom Veronicom Calabrese s 3:2 zlatnim bodom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!