Ostali sportovi

Sve se zna - osim pobjednika

Ivana Strahija • četvrtak, 21.08.2008.
Sve se zna - osim pobjednika
Foto: Axel Heimken

Sutra još jedan megdan točno u podne, ovog puta Kauboji protiv Galskih pijevaca. Neće to biti repriza utakmice od pred par dana u razigravanju po skupinama, obećavaju naši reprezentativci.

Pobjedu u susretu Hrvata i Francuza, drugom u kojem mjesta za popravak nema, odnijet će bolja obrana. To je jasno i vrapcima na grani, a mi ćemo kazati da bi ona kao protiv Danaca našim Kaubojima bila sasvim dovoljna. Pa da se još zaredaju kontre Šprema, asisti Metličića, dalekometni pogoci Lackovića i Valčića….

"Bit će to sasvim drukčija utakmica no ona u skupini. Sad s obje strane postoji mnogo veća želja i motiv, a naši su veći, jer mi ipak branimo zlato. Ukoliko nam obrana bude kao u utakmici protiv Danaca, nema straha", rekao je Mirko Alilović.

Upravo je naš vratar otvorio vrata pobjede, kad je "spustio roletu" na svoju mrežu. Spreman je, kaže, to ponoviti.

Nakon dana odmora mnogo je razgovorljiviji u intervjuu za HRT bio i Mirza Džomba: "Sve se zna. Jako smo blizu našeg cilja, ali Francuzi će nam biti jako teški protivnici. Mislim da smo tu negdje po kvaliteti i odlučivat će bolji dan jedne od ekipa. Sve ono negativno – od naših ozljeda, operacija, Ćupićevog prsta – sve smo to naplatili protiv Danske, sve se pretvorilo u veliko slavlje. Imali smo savršenu obranu no "guslali" u napadu, što svakako treba popraviti."

No, vremena za nešto novo nema, nego se valja osloniti na ono što je odrađeno tijekom priprema, i naučeno na ovom turniru. Poput zajedništva, krvi, znoja i suza na parketu, borbe za svaku loptu i iskorištavanja svake prilike.

Slaže se i izbornik Lino Červar: "Narod voli i poštuje one koji su skromni i borbeni. Ova je generacija jedna veliki uspjeh, no svjestan sam da svemu jednom dođe kraj. Ipak, još uvijek smo u samom vrhu po kvaliteti, mislim da igramo utakmice života i da možemo do medalje."

A što misle Francuzi? Jedno je jasno, respektiraju nas, pa se čak malo i boje. Svjesni su kako prvi susret naših reprezentacija nije mjerilo: "Hrvati, pa i Danci, bili su bolji od nas u Norveškoj, to ne smijemo zaboraviti. Sutra moramo ući svom snagom, spremni smo na to. Najvažnije je sačuvati hladnu glavu i koncentraciju, a utakmica će svakako biti zanimljiva", kazao je Claude Onesta, izbornik Francuske, koja još nije izgubila ni jedan susret u Pekingu.

Zanimljivo je kazati kako obje reprezentacije uopće ne pomišljaju na broncu, to im trenutno nije u planu. Odlična najava iz oba tima, a sutra – kom obojci, kom opanci.

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Francuska25:23Hrvatska
Island36:30Španjolska
1Francuska 380:70+106
2Španjolska 394:89+54
3Island 391:88+34
4Danska 261:52+92
5Poljska 259:60-12
6Hrvatska 378:84-62
7Rusija 252:56-40
8Južna Koreja 250:66-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!