Tenis

Čilić super-uvjerljiv

Maja Giljanović • petak, 22.08.2008.
Čilić super-uvjerljiv
Foto: Sanja Marić

Marin Čilić izborio je polufinale 708.000$ vrijednog turnira u New Havenu i to prepustivši u četvrtfinalu Igoru Andrejevu samo pet gemova...

19-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac svoju je drugu ppobjedu nad Rusom - trenutno 23. igračem svijeta - osigurao nakon 80 minuta igre rezultatom 6:3, 6:2.

Naš je olimpijac Andrejevu triput oduzeo servis - u prvom setu dostajao je jedan (od dva moguća) break, a u drugom dva (od šest). On sam je usprkos postotku servisa koji ni u jednom trenutku meča nije prelazio 50& - primjerice u prvom setu je prvi servis ulazio u 37% slučajeva , a u drugom u 47% imao stopostotan učinak što se tiče break-lopti protivnika.

Izvlačila ga je, naime, nevjerojatna realizacija nakon naposljetku ubačenog prvog servisa: u prvom setu je Andrejevu prepustio samo poen (90%), a u drugom se "opustio" i izgubio "čak" tri - spasivši jednu u prvom, a dvije break-lopte u drugom setu.

Četvrtom nositelju Pilot Pena Čilić je uvjerljivo uzvratio za poraz ove sezone u četvrtfinalu Gstaada (7:6, 6:3), a ukupno je 31. igraču svijeta što je Međugorcu ranking karijere ovo druga pobjeda nad Moskovljaninom nakon zagrebačke prije dvije godine (2:1).

U svom šestom ovogodišnjem četvrtfinalu Marin je nakon Münchena (Mathieu), Gstaada i Montreala (Simon) u kojima je gubio, izborio svoje treće ovosezonsko polufinale ponovivši uspjeh iz Nottinghama i Chennaija.

Prvo, pak, finale nakon poraza od Verdasca odnosno Južnija i to u karijeri, Čilić će tražiti protiv Luke Gregorca. Kvalifikant je nakon Ive Karlovića u četvrtfinalu iznenadio i sedmog nositelja Andrasa Seppija. Slovenac je 434. igrač svijeta, a Talijana je izbacio sa 7:5 u trećem setu.

Još nijednom protiv 24-godišnjaka Marin nije igrao.

New Haven, četvrtfinale:
ČILIĆ (Hrvatska, 6) - Andrejev (Rusija, 4) 6:3, 6:2, Gregorc (Slovenija, q) - Seppi (Italija, 7) 4:6, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!