Automoto

Sve otvoreno za Chevrolet

Goran Markuš • petak, 22.08.2008.
Sve otvoreno za Chevrolet

Bliže se 15. i 16. utrka WTCC sezone, one u njemačkom Oscherslebenu gdje će Nicola Larini i Rob Huff sa vrlo lakim automobila imati otvorena vrata ka osvojenju velikog broja bodova dok će treći vozač Chevroleta, Alain Menu taktičkog vožnjom pokušati prikupiti još poneki bod za ekipu…

Sljedeću nedjelju s početkom u 12h počinje prva od dvije utrke u njemačkom Oscherslebenu. Očekivano, sva tri vozača Lacettija vrlo su motivirana, no staza koja je poznata po velikom broju sudara koji se svake godine na njoj dogode zasigurno im neće olakšati posao.

Dva dana intenzivnog testiranja na francuskom Magny Coursu omogućila su Chevroletu da dodatno usavrše automobile kako bi u potpunosti bili spremni za utrku u njemačkoj, utrku na koju je pozvano više od 1000 Chevroletovih gostiju što dodatno pojačava motivaciju njihovih vozača.

Rob Huff, čovjek koji je bio vrlo blizu pobjede na Brands Hatchu prilično je optimističan kada je u pitanju ishod naredne dvije utrke: "Tamo smo imali vrlo dobar zimski test, a nakon nesreće u Brands Hatchu Nic i ja imamo vjerojatno najlakše automobile na gridu stoga imamo i pravo biti optimistični u svezi konačnog ishoda. Prvi cilj mi je dobar rezultat u kvalifikacijama koji bi kasnije mogao pretvoriti u pobjedu u prvoj i što bolju poziciju u drugoj utrci."

Njegov momčadski kolega, Nicola Larini ipak je nešto oprezniji dok govori o svom viđenju ishoda utrke: "Iako i ja odlazim u Oschersleben sa istim ciljevima kao i Rob vrlo mi je teško predviđati konačan ishod utrka ove sezone. Staza bi trebala biti poput one u Puebli gdje sam odvozio odličnu utrku stoga ću to pokušati ponoviti i ovdje. Motivacije ne nedostaje pogotovo nakon prekrasnog dugog odmora na kojem sam donedavno uživao, a brojni navijači će zasigurno dodatno začiniti utrku i pomoći nam da maksimalno iskoristimo svoje automobile."

Treći vozača Chevrolet Lacettija, Alain Menu će morati odvoziti jednu vrlo taktičnu utrku ukoliko želi da njegovi ciljevi u prvenstvu "prežive": "Kako ću voziti sa dosta teškim automobilom očekujem vrlo napornu utrku u kojoj ću morati dati sve od sebe ukoliko želim osvojiti poneki bod. Uz pomoć dobrog taktičkog pristupa i malo tuđe nesreće moglo bi se ostvariti i poneko iznenađenje, no to su sve za sad, ipak samo želje."

Raspored, 30.08.2008., subota:
09.00h – 09.30h – 1. slobodni trening
11.30h – 12.00h – 2. slobodni trening
15.00h – 15.30h – Kvalifikacije

Raspored, 31.08.2008., nedjelja:
09.00h – 09.15h – Krug za zagrijavanje
12.00h – 12.25h – 1. utrka (leteći start)
15.45h – 16.10h – 2. utrka (start s mjesta)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!