Nogomet

"Bit će komplicirano u Splitu"

Vedran Babić • subota, 23.08.2008.
"Bit će komplicirano u Splitu"
Foto: Sandro Donda

Veteran Deportiva iz La Corune, Juan Carlos Valeron, za španjolsku se Marcu osvrnuo na oporavak od serije ozljeda koje su mu ugrozile igračku karijeru, ali i o uzvratnom dvoboju protiv Hajduka u Splitu u drugom pretkolu Kupa Uefa...

33-godišnji Valeron još je od 2000. godine vjerni član kluba s Riazora. Premda je 2004. s Deportivom čak dosegao polufinale Lige prvaka i vjerojatno vrhunac svoje igračke karijere, početkom 2006. sreća mu je okrenula leđa. Naime, povrijedio je ligamente koljena i morao je preskočiti cijelu godinu, da bi po povratku u 2007. doživio novu ozljedu zbog koje se u potpunosti na teren vratio tek sredinom prošle sezone.

U 2008., pak, ozljeda zasada nema i Valeron je optimističan, ali i oprezan: "Osjećam se dobro fizički i vrlo sam sretan. Međutim, nakon toliko vremena provedenog izvan nogometa, teško se vratiti 100 posto. Iako konstantno napredujem, i dalje mi treba još vremena i još utakmica u nogama."

"Pred nama su dvije vrlo važne i zahtjevne utakmice i pokušat ćemo ih odraditi na pravi način. No prvo se moramo koncentrirati na neugodnu uzvratnu utakmicu u Splitu protiv Hajduka. Morat ćemo biti na visokoj razini natjecateljske forme ako želimo tu proći", zaključuje bivši španjolski reprezentativac.

Nakon gostovanja u Splitu 28. ovog mjeseca, Deportivo u prvom kolu Primere tri dana kasnije dočekuje madridski Real.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!