Košarka

Bagarić u Atlanti, Ostarčević u Knicksima

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 25.08.2008.
Bagarić u Atlanti, Ostarčević u Knicksima
Foto: Dario Dodić

Roko Ukić vjerojatno ipak neće biti jedini Hrvat u NBA ligi naredne sezone. U najjaču svjetsku košarkašku ligu vraća se i Dalibor Bagarić, koji je vrlo blizu dogovora s Atlanta Hawksima...

Dalibor Bagarić naredne sezone trebao bi igrati za Atlanta Hawkse. 28-godišnji 218 centimetara visoki centar postigao je dogovor s NBA momčadi i jedino što ga dijeli od potpisa ugovora je liječnički pregled koji bi trebao obaviti narednog tjedna.

Bagarić bi se tako u NBA ligu trebao vratiti nakon pet europskih godina u kojima je nastupao za grčki Olympiacos, španjolsku Menorcu i u dva navrata talijanski Fortitudo. U NBA je iz Cibone otišao 2000. godine, a u tri sezone u Chicago Bullsima odigrao 95 utakmica i za prosječno 10.2 minute imao učinak od 2.6 poena i 2.5 skokova.

U Atlatni bi Bagarić trebao biti drugi Hrvat, nakon Tonija Kukoča koji je dres Hawksa nosio u vrijeme dok je Bagarić bio u Chicagu. Momčad je prošle sezone bila jedno od najugodnijih iznenađenja NBA doigravanja, natjeravši kasnije prvake Boston Celticse da već u prvoj rundi igraju svih 7 utakmica da bi prošli dalje.

Hawksi su sjajnim predstavama u završnici sezone skrenuli pažnju na svoju mladu i atletsku momčad, no tijekom ljeta ih je pogodio odlazak jedne od njihovih najvećih zvijezda, Josha Childressa, u grčki Olympiacos.

U prošloj su sezoni upravo na poziciji centra bili najtanji, jer osim Gruzijca Zaze Pachulije praktično nisu imali pravu "peticu", pa se na tom mjestu često morao trošiti sjajni 22-godišnji Al Horford, koji je puno bolji na poziciji "četvorke". Prije Bagarića već su doveli 22-godišnjeg centra Randolpha Morrisa iz New Yorka, a kontaktirali su i s Urugvajcem Estebanom Batistom, koji je prošle sezone igrao za Maccabi.

Osim Ukića i Bagarića, još je jedan Hrvat pronašao novo NBA odredište. Zadranin Mišo Ostarčević od naredne će sezone biti šef osoblja koje brine o igračima New York Knicksa. Ostarčevića je u "Veliku jabuku" doveo novi generalni menadžer Knicksa Donnie Walsh, koji mu je bio nadređen i u Indiana Pacersima, za koje je Zadranin radio kao skaut.

Vrijedi spomenuti da u organizaciji New York Knicksa radi još jedan američki Hrvat, Kristian Petešić, koji obnaša funkciju koordinatora košarkaških operacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!