Tenis

Čilić pao u četverosatnoj borbi

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.09.2008.
Čilić pao u četverosatnoj borbi
Foto: EPA

Marin Čilić i Novak Đoković odigrali su sjajan meč u trećem kolu US Opena. Na kraju je uspješniji bio treći igrač svijeta koji je slavio u četiri seta nakon četiri sata igre...

Marin Čilić polako, ali sigurno, pokazuje kako je igrač koji je sve bliže Topu 10 svjetskog tenisa. Odigrao je Čilić vrlo dobar meč u trećem kolu US Opena i šteta što je s druge strane mreže bio treći igrač svijeta Novak Đoković. Velika borbenost obojice igrača, no na kraju je presudila Đokovićeva kvaliteta i nekoliko pogrešaka Čilića u tie-breaku četvrtog seta.

Prvi set bio je odličan. Obojica su igrali vrlo dobar tenis, no set je otišao na stranu Čilića u tie-breaku. Naš tenisač je unatoč čak 80 posto ubačaja prvog servisa Đokovića odigrao odlično i nakon 68 minuta igre s 9:7 u tie-breaku uzeo prvi set.

Vezane vijesti

Tada su na žalost krenule pogreške, sve veći problemi nakon drugog servisa i Đoković je počeo kontrolirati set. U drugom setu u samoj završnici dolazi do drugog breaka u setu i sa 7:5 poravnava na 1:1 u setovima.

Marinova igra bila je u laganom padu, kod 2:2 u trećem setu Đoković je došao do prvog breaka i velike prednosti. Marin se uspio vratiti za kratko, ali Đoković je ipak na kraju pomalo rutinirano uzeo taj set sa 6:4 i poveo s 2:1.

Nije sve krenulo po planu u četvrtom setu. Đoković je igrao strpljivo vrebajući Čilićeve pogreške koje su se množile i došao je do servisa za meč. Međutim, Marin je pokazao kako je veliki borac, nije se predao i spasio je dvije meč lopte te na kraju vratio se u set i poveo sa 6:5. No tu je stao. Do kraja meča osvojio je tek jedan poen i to je bila neforsirana pogreška Đokovića na forhendu. Đoković niti nije trebao do kraja meča nešto posebno napraviti, Marin je "raspucao" nekoliko poena i u tie-breaku dao Đokoviću veliku prednost. Kada je srpski tenisač poveo u tie-breaku s 5:0, sve je postalo jasno. Rutinski je završio meč i sa 7:0 u tie-breaku došao do pobjede i četvrtog kola.

Đoković je bio taj koji je manje griješio, Marin je imao 65 neforsiranih pogrešaka, gotovo 20 manje od protivnika. Tome je Čilić dodao 19 aseva, ali i 12 dvostrukih servis pogrešaka koje su dolazile najčešće u najnezgodnijem trenutku. Na servisu protivnika Čilić je imao prilika, od deset break lopti iskoristio je četiri, ali Đoković je dobio meč na veće iskustvo i kvalitetu te prošao u četvrto kolo gdje će igrati protiv Tommyja Robreda.

US Open, treće kolo:
Novak Đoković (Srbija, 3) - Marin Čilić (Hrvatska, 30) 6:7(7), 7:5, 6:4, 7:6(0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!