Ostali sportovi

Nema više lige za ostanak

Ivana Strahija • ponedjeljak, 01.09.2008.
Nema više lige za ostanak

I službeno je potvrđeno kako se ove sezone više neće igrati Liga za ostanak. Od ostalih novosti iz odbojke, poznati su parovi prvenstva, i Kupa.

Na nedavno održanom sastanku Udruge klubova prvih hrvatskih odbojkaških liga potvrđeno je kako se neće igrati Liga za ostanak. Umjesto toga, klubovi će normalno odigrati dvokružni sustav, s tim da će Zagreb i Mladost igrati MEVZA ligu.

Nakon 18 kola šest najbolje plasiranih, uz dva "Europljana" ulaze u doigravanje za prvaka, dok ostale ekipe ostaju na mjestu kojeg su zauzele tijekom sezone, a posljednji ispada u 1. B ligu.

Prva utakmica 1. kola hrvatskog Kupa na rasporedu je 04./05. listopada, dok se uzvratna utakmica igra 08. listopada. Nakon odigranog 1. kola ponovo se vrši ždrijeb za parove 2. kola. Final four će se igrati 13./14. prosinca 2008. godine.

Liga starta 11./12. listopada, odnosno tjedan dana nakon Kupa.

Za vikend 27./28. prosinca 2008. predviđeno je odigravanje All star utakmice između Sjevera i Juga, dok je odigravanje utakmice Super Kupa između pobjednika Kupa i osvajača nacionalnog prvenstva u sezoni 2007/08. ukinuto zbog stisnutog rasporeda na početku sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!