Ostali sportovi

Krenuo gimnastički tim iz snova

Ivana Strahija • utorak, 02.09.2008.
Krenuo gimnastički tim iz snova
Foto: Ivana Strahija

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan, pod čijim je okriljem stasao danas srebrni olimpijac Filip Ude, pokrenuo je malu školu gimnastike i univerzalnu sportsku igraonicu.

U Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan s pravom mogu reći da stvaraju šampione. Pod ravnanjem sportskog direktora Marija Vukoje, struku čine glavni trener Igor Kriažimski, treneri Tatjana Goverdovskaja, Damir Fotak i Tanja Mesarić te Jadranka Markuš i Vlatka Mikulčić. Kao pomoćne trenerice u GK Macanu rade dvije odlične gimnastičarke, Tanja Deladio i Tijana Tkalčec.

Upravo je nedavno ovaj sjajan tim pozvao sve zainteresirane da postanu dio velike gimnastičke obitelji, a posebice se to odnosi na klince, kojima uz pravilnu prehranu i higijenu za pravilan razvoj treba i tjelovježba. Stoga su osmislili dva programa, školu gimnastike i univerzalnu sportsku igraonicu, koje će krenuti 8. rujna.

U školi gimnastike posvetit će se upravo tom bazičnom sportu, koji osigurava izdržljivost, vještinu i fleksibilnost pokreta, koji nisu bitni samo za sve ostale sportove, nego i u svakodnevnom životu. Ovaj će program biti i poligon za pronalaženje talentiranih pojedinaca.

U univerzalnoj sportskoj igraonici odnosno školi osmišljeno je pet programa, prema dobi djece, u kojoj će mali sportaši od najmanjih nogu pa do 10 godina kroz igru učiti elemente gimnastike i atletike, sportskih igara te plivanja.

Programi će se provoditi u SGC Aton u Nedelišću, Macanovom domu u Čakovcu te u dvoranama osnovnih škola u Selnici te Prelogu. Treneri šampiona - gimnastički Dream Team - pozivaju sve roditelje da svoju djecu uključe u jedan od zanimljivih programa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!