Košarka

CSKA sprema novu "pljusku" NBA ligi

Bernard Jurišić • srijeda, 03.09.2008.
CSKA sprema novu "pljusku" NBA ligi
Foto: EPA

Europski prvak CSKA iz Moskve priprema novu "pljusku" NBA ligi. Najbogatiji europski košarkaški klub poslao je pozivnicu zvijezdi Chicago Bullsa da im se priključi u novoj sezoni...

Rusi ne namjeravaju stati. Nakon nekoliko spektakularnih transfera ovog ljeta, čelnici najbogatijeg europskog kluba i aktualnog prvaka CSKA iz Moskve, odlučili su u svoje redove dovesti još jednu NBA zvijezdu. Riječ je o prvoj zvijezdi Chicago Bullsa Benu Gordonu.

Gordonu je s krajem prošle sezone istekao i ugovor s čikaškim klubom, a nezadovoljan ponudom 59 milijuna dolara za šestogodišnje produženje, 190 centimetara visoki šuter "Bikovima" je rekao "Ne, hvala". S obzirom da u NBA ligi ima malo onih koji bi 25-godišnjaku ponudili bolje financijske uvjete, jer bi pritom morali značajno "počistiti" ostatak svlačionice, sumnja je vrlo brzo pala na novu europsku ponudu.

Nije bilo teško pogoditi odakle je ona stigla. CSKA je Gordonu ponudio 5,5 milijuna dolara za jednogodišnju vjernost, što je daleko izdašnija ponuda od one koju mu je za 6 sezona ponudio Chicago. Podsjetimo, NBA iznosi su "prije poreza", koji na ovakvim ciframa odnesu i do 50% ugovora, uz gomilu dodatnih troškova o kojima se NBA klubovi, za razliku od europskih, ne brinu. Ekvivalent za "europskih" 5,5 milijuna dolara bio bi NBA-ugovor od oko 13 milijuna dolara, kakvog u Americi imaju samo najveće zvijezde.

Gordonov odgovor bit će poznat do kraja tjedna, no ukoliko na njegova vrata ne zakuca neka spektakularna NBA ponuda u zadnji trenutak, prilično je vjerojatno da ćemo još jednu američku NBA zvijezdu u punoj snazi naredne sezone gledati na europskim parketima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!