Košarka

Oklahoma City dobio prezime

Bernard Jurišić • četvrtak, 04.09.2008.
Oklahoma City dobio prezime

Napokon je poznato "prezime" posljednjeg NBA kluba koji je promijenio sjedište. Seattle Supersonicsi su od danas i službeno "dokrajčeni", a novi član NBA lige zove se Oklahoma City Thunder...

Čelnici košarkaške organizacije koja je ovog ljeta preseljena iz Seattlea u Oklahoma City, konačno su objavili odluku o novom "prezimenu" kluba iz OC-a. Klub će se zvati "Thunder" ("Grom"), a boje kluba bit će svijetlo-plava, žuta i narančasto-crvena. Svaka od tih nijansi ima svoje službeno obrazloženje, a odabrane su boje koje se nalaze na zastavi savezne države Oklahome i dva najpoznatija sveučilišta u toj državi.

Oklahoma City dosad nije imao NBA klub, a prije dvije sezone bili su domaćini New Orleans Hornetsima dok se taj grad oporavljao od uragana koji ga je poharao. Tada se i rodila ideja kod lokalnog biznismena Claya Benneta, koji je najprije kupio većinsko vlasništvo Seattle Supersonicsa, a zatim objavio namjeru da ih preseli u Oklahomu.

Zanimljivo je da je Bennet iz Seattlea u Oklahoma City prenio samo NBA licencu i igrače, dok su povijest kluba, klupske boje i ime ostali u vlasništvu grada Seattlea. To znači da OC Thunder kreće od nule kao najmlađi NBA klub, a "kišni grad" u budućnosti može ponovno reaktivirati svoje Supersonicse ukoliko se NBA liga odluči na daljnje proširivanje ili ako otkupe licencu nekog od sadašnjih 30 klubova.

Svoju prvu utakmicu u NBA ligi OC Thunder će imati 29. listopada u svojoj dvorani protiv Milwaukee Bucksa. Vodi ih trener PJ Carlesimo, a prva zvijezda momčadi je prošlogodišnji rookie godine Kevin Durant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!