Tenis

Objavljeni sastavi za Madrid

Ante Jukić • četvrtak, 04.09.2008.
Objavljeni sastavi za Madrid
Foto: EPA

Nakon što se navuče "zastor" na ovogodišnji US Open, pozornost ljubitelja ženskog tenisa okrenut će se prema Madridu, gdje će Španjolska i Rusija odlučiti o pobjednicama Fed Cupa za 2008. godinu...

Iako u postavi neće imati igračice poput Marije Šarapove, Dinare Safine, Elene Dementijeve, Ane Čakvetadze i Nadije Petrove, Ruskinje u španjolsku prijestolnicu putuju odlučne da obrane titulu osvojenu prošle godine. "B" selekciju Šamila Tarpiševa prevodi trenutno četvrta igračica svijeta, Svjetlana Kuznjecova, kojoj će se u pojedinačnim nastupima priključiti Vera Zvonarjeva, osvajačica bronce na nedavno završenim OI. Osim njih dvije, Tarpišev će u Madrid povesti Elenu Vesninu i Ekaterinu Makarovu, čiji se nastup očekuje u paru, pogotovo ako pobjednik bude odlučen već nakon pojedinačnih mečeva.

Iako svjesne da su u ovom dvoboju brojke na strani njihovih protivnica, i Španjolke s umjerenim optimizmom očekuju sljedeći vikend. Njihov plan je održati se na "životu" do posljednjeg susreta, budući da su Virginia Ruano Pascal i Anabel Medina Garrigues - inače osvajačice srebra u Pekingu - specijalistice za igru parova. Ako tome pridodamo podatak da Medina Garrigues i Nuria Llagostera Vives nisu doživjele nijedan pojedinačni poraz u ovogodišnjem izdanju Fed Cupa, eto i više nego dovoljnog razloga za optimizam u domaćem taboru.

Španjolska i Rusija dosad su odigrale pet dvoboja u Fed Cupu (Ruskinje vode 4:1), ali nijedan u finalu. Uspiju li obraniti prošlogodišnji naslov, baćuške će doći do svog četvrtog slavlja u Fed Cupu (najbolje su bile još 2004. i 2003.), dok su Španjolke "kantu" dizale 1991. ,1993. ,1994. ,1995. i 1998. Domaćin je za podlogu u njihovom šestom međusobnom dvoboju izabrao zemlju, na kojoj u dosad odigrale jedan dvoboj. Bilo je to prošle godine u prvom kolu, a Ruskinje su (igralo se u Moskvi) slavile s "glatkih" 5:0.

Fed Cup - finale, Madrid, 13.- 14. rujan

Španjolska - Rusija

Najavljeni sastavi:

Španjolska:

Anabel Medina Garrigues
Carla Suarez-Navarro
Nuria Llagostera Vives
Virginia Ruano-Pascual
Izbornik: Miguel Margets Lobato

Rusija:

Svjetlana Kuznjecova
Vera Zvonarjeva
Elena Vesnina
Ekaterina Makarova
Izbornik: Šamil Tarpišev

Napomena: svaka reprezentacija ima pravo promijeniti dvije igračice, najkasnije jedan sat prije ždrijeba

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!