Ostali sportovi

Ipak bez polufinala

Ante Jukić • četvrtak, 04.09.2008.
Ipak bez polufinala

Mladi odbojkaši Nizozemske pobijedili su Francusku u posljednjem kolu grupnog dijela natjecanja na Europskom prvenstvu za juniore, čime su riješene sve nedoumice oko prva dva mjesta u Skupini II, koja vode u polufinale. Pobjeda Tulipana kao da je utjecala na naše mladiće, tako da su u posljednjem susretu dana poraženi od Slovenije, čime su pali na četvrto mjesto u skupini....

Nadali se jesmo, ali realno, šanse nisu bile velike. Nizozemskoj je za potvrdu plasmana u polufinale trebao samo set protiv galskih pijetlova, no napravili su i više od toga. Rezultatom 3:1 pobijedili su prilično nemotiviranog protivnika (Francuzi su, naime, polufinale osigurali još jučer), tako da će se Hrvatska ipak morati zadovoljiti borbom za plasman od 5. do 8. mjesta.

Iako su već uoči izlaska na parket znali da je otišao posljednji vlak za polufinale, dvoboj protiv Slovenije za izabranike Gordana Šnajdera nosio je određenu rezultatsku važnost, budući da nam je pobjeda osiguravala treće mjesto u poretku Skupine II.

Ipak, nakon što su s 25:23 osvojili prvi set, naši su mladići prepustili inicijativu zapadnim susjedima, koji su zasluženo došli do svoje prve pobjede u Brnu. Kockastima sad preostaje razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvi protivnik bit će nam Italija (trećeplasirana u Skupini I), dok drugi par čine Bjelorusija i Belgija.

U borbu za medalje će, pak, Francuska i Nizozemska iz naše, te Rusija i Njemačka iz Skupine I. Oba polufinalna dvoboja, kao i susreti razigravanja, na rasporedu su u subotu.

Odbojka - EP za juniore, 5. kolo

Skupina I

Belgija - Poljska 3:1
Njemačka - Turska 3:1
Rusija - Italija 3:1

Skupina II

Nizozemska - Francuska 3:1
Bjelorusija - Češka 3:1
Hrvatska - Slovenija 1:3 (25:23, 19:25, 28:30, 23:25)

Polufinale

Rusija - Nizozemska
Francuska - Njemačka

Za plasman od 5. do 8. mjesta

Hrvatska - Italija
Bjelorusija - Belgija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!