Ostali sportovi

Juniori za 7. mjesto

Ante Jukić • subota, 06.09.2008.
Juniori za 7. mjesto

Neočekivano lako mladi su hrvatski odbojkaši danas "položili oružje" pred Italijom, tako da ih sutra očekuje borba za 7. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu...

Nakon sjajnog starta u češkom Brnu, koji je čak dao naslutiti da bi ih mogli vidjeti u polufinalu, izabranici Gordana Šnajdera u posljednjim utakmicama pružili su znatno skromnije partije, koje su rezultirale i trećim uzastopnim porazom.

Danas je, u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta, od kockastih bolja bila reprezentacija Italije, kojoj je za neočekivano laganu i uvjerljivu 3:0 pobjedu bilo dosta tek nešto više od sat vremena igre.

Posljednji nastup na prvenstvu naši će mladići imati sutra, kada će se s Belgijom upustiti u borbu za 7. mjesto. Belgijanci su danas poraženi od Bjelorusije, koja će, pak, s Italijom odlučiti o 5. mjestu.

Subotnji program u Brnu završen je polufinalnim dvobojima. I dok je Njemačka doslovce "pregazila" Rusiju, drugi je susret ponudio puno veću borbu. Nizozemska je protiv Francuske imala 2:0 u setovima, no Galski pijetlovi uspjeli su se vratiti u igru i izboriti peti set. Ponovno je Nizozemska bila ta koja je stekla početnu prednost, ali uraganskim završetkom Francuzi konačno lome otpor Tulipana i osiguravaju borbu s Njemačkom za zlato.

Odbojka - EP za juniore

Polufinale

Rusija - Njemačka 0:3
Nizozemska - Francuska 2:3

Za plasman od 5. do 8. mjesta

Hrvatska - Italija 0:3 (18:25, 20:25, 13:25)
Bjelorusija - Belgija 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!