Ostali sportovi

Naši osmi, zlato u Francusku

Ante Jukić • nedjelja, 07.09.2008.
Naši osmi, zlato u Francusku

Mladi hrvatski odbojkaši nastup na Europskom juniorskom prvenstvu završili su na osmom mjestu, nakon što su danas s 3:0 poraženi od vršnjaka iz Belgije. Francuzi su zasluženo odnijeli zlato pobjedom nad Nijemcima.

Početak natjecanja u Brnu puno je obećavao, no izabranici Gordana Šnajdera nastup na smotri najboljih europskih reprezentacija ipak su okončali na 8. mjestu. Danas je, u dvoboju koji nije ponudio veliku neizvjesnost, od naših mladića bolja bila reprezentacija Belgije, slavivši s uvjerljivih 3:0 (25:17, 25:17, 25:22).

Ipak, bez obzira na četiri uzastopna poraza kojima su okončali nastup na prvenstvu, igrači Hrvatske se kući mogu vratiti uzdignutih glava. Pokazali su (prije svega u dvobojima s Bjelorusijom i Nizozemskom) da se mogu nositi i s reprezentacijama iz vrha europske juniorske odbojke, a ostaje tek žal što su u razigravanju potpuno pali, tako da nisu bili ozbiljniji protivnik Italiji (jučer) i Belgiji. No, u svakom slučaju, "palac gore" za Gordana Šnajdera i njegove igrače.

Osim našeg dvoboja s Belgijom, završena je još jedna utakmica današnjeg programa. 3:1 pobjedom nad Bjelorusijom peto su mjesto zauzeli Talijani.

Posljednje dvije utakmice prvenstva donijele su borbu za medalje, a najzadovoljniji se kući vraćaju Francuzi, koji su pobijedili Njemačku i okitili se zlatom. Bronca je, pak, pripala Rusima, u borbi za treće mjesto boljima od Nizozemske. Za najboljeg igrača prvenstva proglašen je Earvin Ngapeth iz pobjedničke momčadi

Odbojka - EP za juniore

Utakmica za 7. mjesto:

Hrvatska - Belgija 0:3 (17:25, 17:25, 22:25)

Utakmica za 5. mjesto:

Italija - Bjelorusija 3:1

Utakmica za 3. mjesto:

Rusija - Nizozemska 3:1

Finale:

Francuska - Njemačka 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!