Ostali sportovi

Vincetić deseti s osobnim rekordom

HINA • nedjelja, 07.09.2008.
Vincetić deseti s osobnim rekordom
Foto: EPA

Najmlađi hrvatski paraolimpijac Kristijan Vincetić (17) osvojio je deseto mjesto na 100 metara delfin u kategoriji S9 na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Plivač zagrebačkog kluba Dubrava isplivao je rezultat 1:04.51 što nije bilo dovoljno za ulazak u finale, no 17-godišnji Zagrepčanin, koji ima Disimeliu, određenu vrstu deformacije uda, je popravio svoj osobni rekord za više od sekunde. Njegovo dosadašnje najbolje vrijeme iznosilo je 1:05.90.

"Jako sam zadovoljan nastupom iako sam načinio nekoliko manjih pogreška," kazao je Vincetić, kojem je ovo bio prvi nastup na POI. Mir i koncentraciju malo mu je pokvarilo kašnjenje u programu od skoro sat vremena, no uvjeti u "Vodenoj kocki" bili su savršeni.

"Trebalo je doći ovo vidjeti i doživjeti. Bio sam realan i nisam razmišljao o medaljama. Za mene ima još dovoljno vremena, a vjerujem kako ću biti pravi u Londonu na idućim POI," kazao je Kristijan.

Vincetić je prvi od hrvatskih reprezentativaca nastupio na paraolimpijskim borilištima u Pekingu, a kako je ovo bila njegova jedina disciplina za njega su Igre završile.

"Sada ću navijati za naše i malo istraživati Peking. Posebno želim pogledati atletska nadmetanja," poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!