Ostali sportovi

Bošnjak ostao bez finala za jedan krug

HINA • nedjelja, 07.09.2008.
Bošnjak ostao bez finala za jedan krug
Foto: EPA

Hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak nije se uspio plasirati u finale discipline zračni pištolj 10 metara na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Bošnjak, koji ima potkoljenu amputaciju, zauzeo je deveto mjesto sa pogođenih 562 kruga, ispustivši finale za jedan krug.

"Ponekad treba imati i malo sreće. Međutim, zadovoljan sam nastupom. Otprilike sam očekivao ovakav rezultat," kazao je 39-godišnji Bjelovarac, kojemu je osmu poziciju oteo paraolimpijski pobjednik iz Atene Turčin Korhan Yamac.

Bošnjak je u prvoj seriji pogodio 93 kruga, isti rezultat je ponovio u drugoj seriji, a zatim su uslijedilia 94, 93, 95 i 94 pogođena kruga. Da je uspio ponoviti osobni rekord od 567 krugova zauzeo bi peto mjesto.

"Desetka u zadnjem kicu me vodila u finale, no pogodio sam devetku", dodao je srebrni s Europskog prvenstva u disciplini pištolj slobodnog izbora.

Bošnjaka do konca Igara očekuju još dvije discipline u kojima je daleko bolji - sportski pištolj i pištolj slobodnog izbora. "Nadam se boljem rezultatu i plasmanu u finale," dodao je Bošnjak koji je stradao u Domovinskom ratu.

Njegovim nastupom bio je zadovoljan i izbornik Rajko Samueli Kačić. "Bošnjak je imao ujednačen nastup bez velikih padova. Zadovoljan sam jer je ovo njegova najslabija disciplina," naglasio je Kačić, dodavši kako najviše očekuje od Bošnjakovog nastupa u pištolju slobodnog izbora. "To je kraljevska disciplina, puca se na 50 metara što iziskuje veliku mirnoću i koncentraciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!