Ostali sportovi

Poljakinje iscurile kroz prste

Ante Jukić • utorak, 09.09.2008.
Poljakinje iscurile kroz prste
Foto: Davor Sajko

Nakon Belgije, Rusije i Srbije, i mlade poljske odbojkašice su se "osladile" pobjedom protiv naših cura, koje će se, tako, od nastupa na Europskom prvenstvu oprostiti već nakon natjecanja po skupinama...

Nakon igre prikazane danas protiv Poljske, možemo samo žaliti za olako izgubljenim bodovima u prethodna tri nastupa u Perugiji. Izabranice Damira Jurka su, doduše, i ovog puta napustile teren poražene, ali konačno je to bila odbojkaška predstava dostojna osvajačica srebra s prošlog Europskog prvenstva.

Imale su naše odbojkašice dva puta set prednosti, no Poljakinje su smogle snage za povratak u meč, a zatim i za slavlje u petom setu. Dva seta koja su osvojila u ovom susretu bila su ujedno i prva dva mladih Hrvatica na natjecanju, koje za njih završava sutra.

Budući da četiri prvoplasirane ekipe iz svake skupine nastavljaju natjecanje (po dvije u polufinalu, preostale u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta), sutrašnji ogled s Francuskom bit će samo bitka za prestiž i izbjegavanje "fenjera" u Skupini II.

Odbojka - EP za juniorke, 4. kolo

Skupina I

Turska - Nizozemska 3:0
Njemačka - Češka 3:0
Italija - Ukrajina 3:0

Skupina II

Hrvatska - Poljska 2:3 (25:18, 20:25, 25:20, 19:25, 13:15)
Srbija - Belgija 3:0
Rusija - Francuska 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!