Zimski sportovi

Chelios ide dalje

Krešimir Ferlak • utorak, 09.09.2008.
Chelios ide dalje

Najstariji igrač Nhl-a i legenda svjetskog hokeja. Chris Chelios, potpisao je novi, jednogodišnji ugovor sa Detroit Red Wingsima. Chelios će tako za mjesec dana krenuti u svoju 25 Nhl sezonu.

Chris Chelios je karijeru započeo još davne 1983. u Montreal Canadiensima, a osim za Detroit igrao je još i za Chicago. Chelios je dugo bio jedan od najboljih braniča svijeta, a i sada je važna karika u Detroitu, iako mu je uloga malo izmijenjena.˝Ja znam svoju situaciju i poziciju. Detroit ima mnogo mladih igrača koji se razvijaju i koji trebaju igrati. Ja to prihvaćam, ali dati ću sve od sebe u novoj sezoni. Obožavam igrati ovdje u Detroitu.˝, izjavio je Chelios nakon potpisivanja ugovora.

Chelios je uistinu prava legenda američkog i svjetskog hokeja. Za reprezentaciju SAD-a igrao je još 1984. u Sarajevu, a bio je i kapetan repke prije dvije godine u Torinu. Svoj prvi Stanley Cup osvojio je još davne 1986. sa Montrealom, a sa Detroitom je podizao pokal 2002. i ove godine. Za vrijeme igranja u Chicagu nije osvojio naslov, ali je dva puta kao član Blackhawksa osvojio Norris Trophy, kao najbolji branič lige. Prvi je osvojio još u Montrealu. U karijeri je dosad odigrao čak 1616 utakmica, a sa 46 godina je drugi najstariji igrač koji je ikad igrao u Nhl-u. Ispred njega je samo legendarni Gordie Howe.

Dok se Chelios sprema za novu sezonu, najveća dilema ovog ljeta, gdje će i da li će Mats Sundin nastaviti karijeru, još nije riješena. Sundin je bio proteklog tjedna u Torontu na dobrotvornoj utakmici i poručio je svima de se još malo strpe. Rekao je da još nije odlučio o svojoj karijeri, te da nije, zapravo, niti blizu odluke. To znači da na početku sezone definitivno ovaj veliki Šved neće igrati hokej, a da li će se i kome priključiti za vrijeme sezone ostaje da vidimo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!