Tenis

Blake propušta polufinale Davis Cupa

Vedran Babić • srijeda, 10.09.2008.
Blake propušta polufinale Davis Cupa
Foto: EPA

Izbornik američke Davis Cup reprezentacije Patrick McEnroe objavio je kako njegov izabranik James Blake neće nastupiti u polufinalnom okršaju idućeg tjedna protiv Španjolske...

"James je jednostavno fizički i psihički iscrpljen nakon napornog ljeta. Rekao je da mu treba odmor i njegovu odluku poštujemo", rekao je McEnroe. Blake je ovog ljeta zaista bio zaposlen. Nakon Wimbledona zaputio se na sjevernoameričku turneju po Indianapolisu, Torontu i Cincinnatiju, pa nakratko svratio do Pekinga, da bi na posljednjem Grand Slamu sezone u rodnom New Yorku ispao u trećem kolu, što je sve skupa prilično umorilo 28-godišnjeg Amerikanca, koji se još od 2005. odazivao na svaki poziv američkog izbornika.

11. tenisača svijeta u Madridu će zamijeniti 40., Sam Querrey, sudionik četvrtog kola netom završenog US Opena, za kojeg McEnroe ima samo riječi hvale: "Ovo je za njega velika prilika. Imao je odličnu sezonu sa solidnim rezultatima na zemlji i već je dugo vremena odani sparing partner ovoj reprezentaciji."

Querrey ove sezone na zemljanim turnirima ima omjer pobjeda i poraza 4-4, a najzapaženiji rezultat je ostvario u Monte Carlu (četvrtfinale). Tada je porazio trolist vrhunskih "prašinara" - Moyu, Seppija i Gasqueta, prije nego što ga je uvjerljivo zaustavio Novak Đoković.

Ostatak američke selekcije za Madrid ostaje nepromijenjen, tako da će uz Querreya u singlu nastupiti Andy Roddick, a u parovima braća Bryan. Polufinale je na rasporedu od 19. do 21. ovog mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!