Ostali sportovi

Matić i jahači zaključili dan

HINA • četvrtak, 11.09.2008.
Matić i jahači zaključili dan

Hrvatski paraolimpijac Miroslav Matić osvojio je deseto mjesto u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Slaven Hudina i Ivan Sršić još jednom su zabilježili odlične rezultate u dresurnom jahanju. Nakon što su u individualnom dresu na paraolimpijskom parkuru u Hong Kongu osvojili peto i šesto mjesto, identične su rezultate zabilježili i u slobodnom programu...

Miroslav Matić, koji ima tetraplegiju i jedan je od hrvatskih sportaša s najtežim oštećenjima na POI u Pekingu, bacio je disk na 9.43 metra što je preračunato u bodove - 960. Prvo mjesto s novim svjetskim rekordom osvojio je Tunižanin Mourad Idoudi bacivši na 19.72 metra.

Matiću se dogodilo isto što i Mihovilu Španji i zbog spajanja kategorija borio se protiv sportaša koji su imali manji tjelesni hendikep.

"Rezultat koji sam ostvario je blizu moga maksimuma i nisam previše podbacio, ali razočaran sam što u mojoj kategoriji bacaju osobe koje tu ne bi trebale biti po fizičkoj funkcionalnosti. Spajanje kategorija određuje mnogo toga. Zadovoljan sam jer sam uopće sudjelovao na POI", kazao je 41-godišnji Riječanin kojem su ovo druge POI nakon Atene.

Danas je trebala nastupiti i Antonia Belek u bacanju koplja, no njezin nastup je prebačen za subotu.

Slaven Hudina i Ivan Sršić ponovno su se iskazali u dresurnom jahanju. Oba hrvatska paraolimpijca nastupila su u kategoriji osoba s najtežim oštećenjima, a boluju od spastične tetrapeze.

Prvo mjesto osvojila je Britanka Sophie Christiansen (76.166), drugo mjesto pripalo je njezinoj sunarodnjakinji Anne Dunham (73.333), dok je treća bila Singapurka Lorentia Tan (70.167). Hudina, koji nastupa na grlu Tulasi, skupio je 66.689, dok je Sršić na grlu Kraljica Kunti skupio 65.998 bodova.

Slaven Hudina je u Peking doputovao kao svjetski doprvak nakon što je na Svjetskom prvenstvu u jahanju za osobe s invaliditetom koje je održano u engleskom Hartpury Collegeu osvojio srebrnu medalju u disciplini Individualni test, a prošle godine je u izboru HPO-a proglašen za najboljeg sportaša godine.

Šestog dana natjecanja, u petak, 12. rujna, nastupit će petero hrvatskih sportaša.

Vlasnika srebrne medalje iz bacanja koplja Branimira Budetića, te Gorana Žeželja očekuje nastup u petoboju. Nataša Sobočan će plivati svoju posljednju disciplinu 100 prsno, dok Damira Bošnjaka očekuje nastup u streljaštvu u disciplini pištolj slobodnog izbora.

Biciklist Tomislav Zadro će nastupiti na kronometar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!