Automoto

Uragan Ike i na Motor Speedwayju

Maja Giljanović • subota, 13.09.2008.
Uragan Ike i na Motor Speedwayju

Prvog dana prvog kompetitivnog MotoGP vikenda u povijesti još od 1909. na legendarnoj stazi u Indianapolisu uvjete na kišom natopljenom asfaltu najbolje je apsolvirao "Kišni čovjek" Anthony West...

27-godišnji je Australac na svom Kawasakiju nakon jutarnjih slobodnih treninga imao mini-prednost od 0.117 sekundi ispred Alexa De Angelisa da bi je u večernjim satima ušesteručio i s 1.53.034 na drugom mjestu ostavio Chrisa Vermeulena (Suzuki)

Lider prvenstva Valentino Rossi (Yamaha) je, pak, odvezao nakon 11. ujutro četvrto vrijeme (1.54.795), a još su samo wild-card Ben Spies (Suzuki) i rookie Andrea Dovizioso (Jir Team Scot) na petom i šestom mjestu ostvarili zaostatak manji od dvije sekunde za Westom.

Dani Pedrosa je primjerice na svojoj novoj Hondi RC212V i na novim - Bridgestoneovim - gumama, zauzeo deveto mjesto s dvije i pol sekunde zaostatka.

Loris Capirossi koji je zajedno s Vermuelenom upravo potpisao produženje ugovora sa Suzukijem je osvojio posljednje, 19. mjesto (+5.387), još uvijek ozlijeđeni svjetski prvak iz 2006. Nicky Hayden (Amerikanac je u srpnju propustio Laguna Secu) 14., a aktualni svjetski prvak Casey Stoner usprkos padu osmo mjesto.

Svi su manje-više zadovoljni stazom jer mnogima su spoj starog i novog asfalta te opaki peti zavoj unosili nemir u pripremama za 14. utrku sezone.

"Šteta samo povodnja inače bi naš debi na ovoj povijesnoj stazi prošao s najboljim mogućim ocjenama. Valjda će kiša prestati - u protivnom bit će poprilično neugodno jer novi asfalt ne upija poput starog i uvjeti će na stazi biti promjenjivi. U svakom slučaju imamo još prostora za napredak, a do utrke ćemo se prilagoditi svemu", izjavio je Rossi.

Peterostruki MotoGP svjetski prvak inače ispred Stonera ima (pre)velikih 75 bodova prednosti, a nakon Indyja još su četiri utrke do kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!