Ostali sportovi

Tomislav Zadro osvojio 26. mjesto

HINA • subota, 13.09.2008.
Tomislav Zadro osvojio 26. mjesto

Jedini hrvatski paraolimpijac koji je nastupio na zimskim i ljetnim igrama Tomislav Zadro osvojio je 26. mjesto u cestovnoj utrci na paraolimpijskim igrama u Pekingu...

Zadro je šest krugova ukupne dužine 72.6 kilometara prošao za dva sata jednu minutu i 45.17 sekundi, što je bilo 15 minuta iza pobjednika Talijana Fabia Tribolia. Drugo mjesto osvojio je Francuz David Mercier, dok je bronca pripala Australcu Michaelu Gallagheru.

Zadro je jučer nastupio na kronometru osvojivši deseto mjesto i nije se uspio posve oporaviti za drugi nastup na POI. Dodatne probleme su mu zadali organizatori koji su spojili dvije kategorije, pa su u cestovnoj utrci nastupili i biciklisti koji imaju zdrave noge, ali oštećene ruke, dok 39-godišnji Vinkovčanin ima amputaciju desne potkoljenice.

"Bio je to nekakav eksperiment organizatora i mi sa amputacijama nismo imali nikakve izglede, jer su u biciklizmu najvažnije noge. Gledajući samo moju kategoriju osvojio sam osmo mjesto što je još bolje od plasmana na kronometru," kazao je Zadro koji je stradao u Domovinskom ratu.

Konfiguracija staze je ponovo bila vrlo zahtjevna s vrlo malo ravnina i brojnim usponima. Ubrzo nakon starta je uslijedilo 800 metara uspona gdje se odvojila glavna skupina vozača.

"Najbolji vozači su u vrlo jakom ritmu otvorili utrku i Tomislav to nije mogao pratiti. Povukli su prejako i odvojili se, no nismo nezadovoljni," kazao je trener Robert Pečnjak, a s njim se složio i Zadro.

"Loše sam počeo utrku i tek nakon dva kruga sam se osjećao bolje. Bila je to moja uvjerljivo najteža utrka u konkurenciji sportaša sa invaliditetom i rezultat je realan," zaključio je bivši odbojkaš Zrinjskog iz Nuštra i Novog Zagreba. Nakon rata u kojem je ranjen bavio se sjedećom odbojkom, vozio je brdske i kružne utrke Valvoline kupa, trenirao plivanje, te se na koncu pronašao u skijanju i biciklizmu. Prije šest godina je nastupio na Zimskim praolimpijskim igrama u Salt Lake Cityu i osvojio je deseto mjesto u slalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!