Ostali sportovi

Bešlić bez finala na 1.500 metara

HINA • subota, 13.09.2008.
Bešlić bez finala na 1.500 metara

Hrvatski paraolimpijac Petar Bešlić nije se uspio plasirati u finale utrke na 1.500 metara na Paraolimpijskim igrama u Pekingu...

Bešlić koji nastupa u kategoriji slijepih trkača je zauzeo 14. mjesto u kvalifikacijama s rezultatom 4:31.52 što je njegov najbolji rezultat u karijeri. Finale mu je pobjeglo za deset sekundi.

"Ove sezone sam imao problema s ozljedom no uspio sam popraviti osobni rekord za sekundu što me čini zadovoljnim," kazao je ovaj rođeni Mostarac koji živi u Zagrebu.

Bešlić nastupa u kategoriji posve slijepih i tijekom utrke ima asistenta trkača s kojim je povezan gumenom uzicom. Uz Bešlića je trčao 22-godišnji Šime Sušić, hrvatski repezentativac i član AK Sljeme.

"Za vodiča je najvažnije da je brži od osobe s kojom trči u paru. On stalno mora govoriti lijevo, desno i voditi slijepog trkača. Nije teško uloviti pravi ritam samo treba vježbati," kazao je Sušić, te dodao: "Kod slijepih atletičara je najveći problem u glavi jer probajte vi zatvoriti oči i trčati u potpunom mraku. Zbog toga se mora raditi i na fizičkom i na psihičkom planu," zaključio je 22-godišnji Zagrepčanin koji se već deset godina bavi atletikom, a ove godine je debitirao u seniorskoj reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!