Tenis

Ruskinje dominantne u Madridu

Vedran Babić • subota, 13.09.2008.
Ruskinje dominantne u Madridu
Foto: EPA

Prvog dana finala Fed Cupa reprezentacija Rusije već ima prednost od 2:0 protiv Španjolske zahvaljujući uvjerljivim pobjedama Vere Zvonareve nad Anabel Medinom Garrigues te Svetlane Kuznjecove nad Carlom Suarez Navarro...

Odabranice legendarnog Šamila Tarpiševa na korak su do nove, četvrte Fed Cup titule u posljednjih pet godina. U prva dva meča na zemlji madridskog Cluba de Campa odmah su dale domaćinima do znanja tko je dominantna sila ženskog tenisa posljednjih nekoliko godina. Prvo je Vera Zvonareva porazila glavnu španjolsku uzdanicu Anabel Medinu Garrigues sa 6:3 i 6:4 za sat i pol igre.

Ruskinja je u prvom setu dvaput oduzela servis protivnici, koja je uspjela nadoknaditi jedan, ali ne i drugi break zaostatka. U nastavku je brončana iz Pekinga nastavila agresivno i brzo došla do vodstva od 2:0, ali je Medina Garrigues ušla u seriju od četiri gema, samo da bi Zvonareva uzvratila jednakom mjerom i donijela svojoj reprezentaciji prvi bod.

Za drugi se pobrinula Svetlana Kuznjecova, koja je bez većih problema nadigrala Carlu Suarez Navarro sa 6:3 i 6:1. Sedma tenisačica svijeta iskoristila je pet od sedam prilika za obrat, ostvarivši 14 izravnih poena više od svoje protivnice, koja se tek u veljači ove godine priključila španjolskoj reprezentaciji.

Sutra su od 12 sati na rasporedu i tri preostala meča, a španjolske tenisačice vođene Miguelom Margetsom Lobatom čeka nemoguća misija nadoknađivanja čak dva boda zaostatka nakon prvog dana. Ako ne bude iznenađenja koje bismo mogli smjestiti u rubriku "vjerovali ili ne", trofej najuspješnije ženske teniske reprezentacije po drugi će puta zaredom otići "majci Rusiji".

Fed Cup finale, prvi dan, Španjolska – Rusija 0:2: Medina Garrigues – Zvonareva 3:6, 4:6, Suarez Navarro – Kuznjecova 3:6, 1:6.

Nedjelja, od 12 sati: Medina Garrigues – Kuznjecova, Suarez Navarro – Zvonareva, Llagostera / Ruano Pascual – Vesnina / Makarova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!