Nogomet

Skupina C: Što mogu Dinamovi "krvnici"?

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 15.09.2008.
Skupina C: Što mogu Dinamovi "krvnici"?
Foto: EPA

Čelnici Barcelone imali su razloga za zadovoljstvo nakon ždrijeba Lige prvaka koji im nije ponudio pretešku skupinu, ali nakon slabog starta u sezonu Barca nikoga ne može shvatiti olako...

U teoriji, Barcelona je veliki favorit za prolazak dalje, a sigurno i jedan od kandidata za europski vrh. Momčad s igračima poput Messija, Henryja, Eto'oa, Inieste, Xavija, Hleba, Alvesa i ostalih ne bi smjela imati problema sa Sportingom, Baselom i Šahtarom, no tek jedan bod u dva početna nastupa u Primeri sugeriraju kako Josep Guardiola nije još posložio sve kockice kako bi htio.

Iako je u skupinu ušao iz posljednjeg, četvrtog bubnja, kao kandidat za mjesto do Barcelone nameće se Šahtar koji se lako poigrao sa zagrebačkim Dinamom u trećem pretkolu ovog natjecanja.

Ahmetov je ponovno momčad pojačao s nekoliko izuzetno talentiranih Južnoamerikanaca, a iako početak sezone u Ukrajini nije donio očekivane rezultate, Mircea Lucescu na raspolaganju ima vrlo jaku momčad koja je sada već prikupila i dovoljno iskustva u Europi.

Toga ne bi smjelo nedostajati ni Sportingu, čijih je nekoliko igrača igralo finale Kupa Uefa prije nekoliko godina protiv CSKA. K tome, Portugalci su sada jači za još nekoliko odličnih pojedinaca, poput Postige, koji s Liedsonom čini ubitačan napadački tandem. Talentirani Moutinho predvodi vezu u kojoj mjesta ima i za Vukčevića, Rochembacka, Romagnolija, Derleija i druge, pa je jasno da je Sporting na papiru - vrlo, vrlo dobar.

Pored takvih protivnika, Baselu pripada mjesto autsajdera, iako će Švicarci učiniti sve ne bi li se dokopali barem trećeg mjesta i nastavka natjecanja u Kupu UEFA. Dojam je da Christian Gross nema igračku kvalitetu za pomrsiti račune Barceloni, ali ni Sportingu i Šahtaru koji će voditi bitku za prolazak dalje. U svakom slučaju, ova skupina trebala bi nam donijeti dosta lijepog nogometa...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!