Automoto

"Kentucky Kid" prelazi u Ducati

Maja Giljanović • utorak, 16.09.2008.
"Kentucky Kid" prelazi u Ducati
Foto: EPA

Svjetski prvak otprije dvije godine Nicky Hayden, objavio je Ducatijev izvršni direktor, krajem sezone napušta Hondu i pridružuje se još uvijek aktualnom prvaku Caseyju Stoneru u Ducatiju...

27-godišnji Amerikanac je u japanskoj momčadi proveo šest godina, a trenutno je - četiri utrke prije kraja sezone - osmi u ukupnom poretku s gotovo 200 bodova zaostatka za liderom prvenstva Valentinom Rossijem.

Claudio Domenicalli je potvrdio: "Nicky dogodine stiže i uvjereni smo da će njegov stil te karakter koji u svakom trenutku beskompromisno traži maksimum biti od velikog značenja za momčad."

Sam Hayden se zahvalio Hondi na "danima koje ću zauvijek pamtiti. Od malena sam maštao biti dio momčadi Honde i ne samo da sam to postigao, nego ste mi omogućili i vrhunac moje dosadašnje karijere - titulu svjetskog prvaka. Hvala van na svemu", a ni predsjednik Honde Masumi Hamane nije štedio na lijepim riječima.

"Zajedno smo bili i u danima velikih uspjeha i u ponešto slabijim vremenima, ali Nicky je svo vrijeme davao svoj maksimum i bio dobri duh Honde."

Haydenov prvi test Desmosedici GP9-ke očekuje se 27. listopada - odmah nakon posljednje utrke sezone, GP-a u Valenciji - a u sezoni 2009. mijenja Stonerovog momentalnog partnera Marca Melandrija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!