Vodeni sportovi

"Ride for Peace"

Sportnet • petak, 19.09.2008.
"Ride for Peace"

Na inicijativu Britanca Jeremy Gilleya, 2001. godine Generalna skupština Ujedinjenih naroda 21. rujan proglašava Svjetskim danom mira i po prvi puta u povijesti pokreće se humanitarna akcija "Jedan dan mira", a u tom duhu je i dobrotvorna wakeboard akcija...

U obilježavanje svjetskog dana mira prošle se godine uključuju i wakeboard centri te se pokreće humanitarna manifestacija Ride for Peace s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za globalni humanitarni fond Svjetskog dana mira. Prošle je godine ova humanitarna akcija organizirana samo u Engleskoj, a ove su se godine, pored Velike Britanije, do sada prijavili i wakeboard centri iz Australije, Francuske, Njemačke, Poljske i Hrvatske.

Podršku manifestaciji u Hrvatskoj pružaju sportsko-rekreacijski centar Ski lift Krk i Wakeboard klub Krk, a Ride for Peace će se održati u Puntarskoj uvali na otoku Krku, u wakeboard centru Cable Krk u nedjelju, 21. rujna 2008. Program traje od 11 - 17 sati.

U programu će sudjelovati najbolji hrvatski i slovenski rideri koji će posjetiteljima demonstrirati svoje vještine i atraktivne trikove na vodi te zainteresiranima ponuditi promotivne treninge. Tijekom cijeloga dana emitirati će se poznati wakeboard filmovi i promotivni Ride for Peace filmovi, a D.J. i moderator programa animirati će publiku na uključivanje u humanitarnu akciju treningom i sudjelovanjem u licitaciji sponzorskih proizvoda koja se očekuje u 15 sati. Za sudionike i posjetitelje biti će organizirano prigodno druženje uz roštilj, muziku, promociju filmova i proizvoda sponzora. Sva prikupljena financijska sredstva biti će donirana glavnom globalnom fondu humanitarne akcije Peace One Day.

Ulaz je slobodan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!